4 Şubat 2013 Pazartesi

UFC 156 Maç Yorumları




Tyron Woodley vs Jay Hieron : 4.36. saniyede Woodley'in sağ kroşesi Hieron'un yüzünde patladı.Woodley'den üst üste yumruklar gelince maç kısa sürede bitti ve Woodley kısa sürede maç kazanmayı başardı.





Francisco Rivera vs Edwin Figueroa : İlk roundda Figueroa üstündü.2.round'un 4.09. saniyesinde Rivera'nın submission denemesi sonuçsuz kaldı.Rivera 2. roundda durumu toparladı gibi gözüktü benim gözüme ve 2. roundun bitmesine 1 dakika kala Rivera yaptığı müthiş kombinasyonlarla Figueroa'yı TKO etmeyi başardı.


Yves Edwards vs Isaac Vallie : İlk roundda durum hemen hemen eşitti.2.roundda Edwards'ın submission denemeleri sonuçsuz kalsada bu denemeleri roundu almasına yetti.3. rounda kötü başlayan Edwards rakibine çok fırsat verdi ve jüri kararıyla Isaac Vallie maçı kazandı.

Jacop Valkmann vs Bobby Green : Maç sakin başladı fakat Valkmann'ın 1 dakika kala aldığı guillotine ortalığı alevlendirdi.2. roundda Green daha saldırgan çıktı maça lakin hakemin tam maçın kopma noktasında dirseğiyle rakibine bastırdığı sebebiyle Green'i uyararak ayağa kaldırması tartışılır bir karardı.3. rounddada Bobby Green daha istekliydi ve 3. roundun bitmesine 37 saniye kala aldığı guillotune Valkman'a ders verir gibiydi.Bobby Green bu galibiyetle benim gözüme girdi en azından ve bu işi sevdiğini kanıtladı.

Gleison Tibau vs Evan Dunham : Genel olarak sıkıcı bir maçtı ama Evan Dunham'ın 3 roundun 3ündede önde olması puanlamada Evan Dunham'ın maçı kazanmasına neden oldu :) .


Joseph Benavidez vs Ian McCall : İlk roundda Benavidez üstündü.2. rounda 1dk  kala McCall'ın bir anda baskı kurması bizi şaşırttı.3. roundda denk bir mücadele vardı.Son derece zevkli bir maç izlettiler bize ama bence bu roundda McCall biraz üstündü.Tek 3. roundda üstünlük kuran McCall'ın yaptığı son dakika baskılarıda işe yaramadı ve maçı Benavidez kazandı.



Jon Fitch vs Demian Maia :
İlk rounda Demian Maia hızlı başladı.2. ve 3. roundda 1.round gibi genelde yerde geçti ve ilk round gibi Demian Mia'nın submisison denemesi ve takedownlarıyla Jon Fitch'in ise self defanseleriyle geçti ve başından beri istekli olan Demian Maia maçı jüri kararıyla kazandı.

Rashad Evans vs Antonio Rogerio : İlk roundda Evans üstündü ve adeta Rogerioya dövüş dersi verdi.Genelde strike olarak geçen maçta son dakilarda Evans'ın takedown'undan sonra geçen 10 saniyelik bir mücadeleden sonra yerde bir mücadele olmadı.İlk round böyle sona erdi.İkinci roundda Rogerio daha istekliydi fakat Rashad Evans'ın verdiği güzel kombine cevaplar ve eskivleri biraz Rogerio'yu yıldırır gibiydi.3. roundda Rogerio'nun parmak iddaası vardı ve bence gerçek gibiydi ama isteyerek olmadığı belli.Biraz durduktan sonra devam eden maçta Evans yine üstündü fakat maçın Rogerio'ya verilmesi beni şaşırttı.Orada görevli olan jürilere şunu söylemek istiyorum göz var nizam var siz ne sebeple maçı Rogerio'ya verdiniz onu anlamadım isimleri mi karıştırdınız yoksa adamları mı? ...


Alistair Overeem vs Antonio Silva : Beni en çok şaşırtan maç bu maçtı.İlk roundda Overeem bariz üstündü.2. roundda maç genelde yerde geçti.Overeem'in yerde vurduğu sert darbeler Antonio Silva'yı sinirlendirmiş olacak ki maçın bitmesine 1 dakika kala Antonio Silva'nın vurduğu aparkat Overeem'i grogi durumuna düşürdü ve imdadına gonk yetişti.3round başlar başlamaz Antonio Silva'nın attığı tekme sonrasında attığı üst üste yumruklar Overeem'in yenilmesine sebep oldu.Bence Overeem'in yenilme sebebebi rakibini hafife alıp elini indirmesi.Overeem gibi profesyonel bir sporcunun rakibini hafife alıp,sinirlendirmek onun gibi birine yakışmadı.Şimdi Antonio Silva'ya Cain Velasquez,Alistair Overeem'e ise Junior Dos Santos yolu gözüküyor gibi... :)


Jose Aldo vs Frankie Edgar : Gelelelim gecenin maçına.İlk roundda Aldo üstündü.Lakin Edgar'ın attığı sert tekmeler Aldo'ya beni hafife alma der gibiydi.2. roundda Aldo seri darbelere ve Edgarda sert vuruşlarına devam etti ama Aldo bence biraz daha öndeydi.3. roundda Aldo biraz daha rahattı bence Edgar self defanseden başka bir şey yapmadı.4. round Edgar artık bir şeyler yapmalıyım demiş olacak ki biraz daha atak oynadı.5. roundun son 10 saniye kala Aldo'nun kafesten sıçrayarak attığı o güzel yumruk izlenmeye değerdi ve maçı beklendiği gibi jüri kararıyla Aldo kazandı... :)


Gecenin Görüntüsü :