7 Kasım 2012 Çarşamba

Sambo

İyi bir dövüş sporu olan Sambo'yu Tanıyalım


Sambo (Rusça: Cамбо) veya Sombo, 1920-1930 yıllarında V. S. Oshchepkov ve öğrencileri I. V. Vasilyev, L. B. Turin, N. M. Galkovsky, B. A. Sagatelyan, P. A. Shkolnikov, S. V. Dashkevich tarafından geliştirilmiş ve başkalarının da katkılarıyla Sovyetler Birliği'nde geliştirilmiş modern bir savaş sanatı, mücadele sporu ve kendini koruma sistemidir. Ayrıca 1927 yılında V. Spiridonov tarafından "Samozaschita bez oruzhyia" adında bir kılavuz da yayınlanmıştır.
Samboya tarih boyunca çeşitli isimler verilmiştir. İlk ismi "Serbest Stil Güreş"tir. Daha sonra "Serbest Güreş" adını almıştır. Son olarak 1946 yılında Sambo adı kullanılmaya başlamıştır.
Sambo kelimesi "Silahsız kendini savunma" anlamına gelen Rusça'daki Сaмооборона без оружия (Samooborona bez orujiya) ifadesinin kısaltılmışıdır.
Uluslararası Güreş Stilleri Birliği'ne (FILA) göre Sambo günümüzde uygulanan Greko-Romen güreşi, Serbest stil güreş ve Judo ile birlikte uluslararası düzeyde uygulanan müsabaka güreşlerinden biridir.
Sambo'nun kökenleri geleneksel halk güreş stillerine kadar geri gitmektedir. Sambo'nun kökenleri arasında Rusya'daki çeşitli halkların mücadele sistemleri de bulunmaktadır. Tuva'nın köräş'ı, Yakutistan'ın khapsagai'si, Çuvaşistan'ın Akatuy'u, Gürcistan'ın chidaoba'sı, Moldavya'nın trinta'sı, Ermenistan'ın Kokh'u, Özbekistan'ın Kulaş'ı, Azerbaycan'ın Güleş'i gibi.
Bu savaş sanatının bir spor haline gelmesi 1938 yılında olmuştur. SSCB Ulusal Fizik Kültür Komitesince tanınmış ve her askerin savaş becerilerinin bir parçası haline getirilmiştir. Askerler, II. Dünya Savaşı sırasında bu sporu kullanmışlardır.
Sambo Versiyonları
Sambo Sporu (Borba Sambo): Amatör güreş veya Judo'ya benzemektedir. Müsabaka Judo'da olduğu gibidir fakat kurallar ve üniformada bazı farklılıklar gösterir. Judo'dan farklı olarak Sambo tüm ayak kilitlerine izin verir.
Kendini koruma sistemi olarak Sambo: AikijujutsuJujitsu veya Aikido'ya benzemekte ve hem silahlı hem de silahsız saldırganların ataklarına karşı bir kendini koruma uygulamasıdır. Taksi sürücüleri, banka çalışanları, bodyguardlar ve benzeri meslekleri yapanlara önerilmektedir. Ayrıca tecavüzden korunma ve çocukların kendilerini savunabilmesi için de kullanılır.
Dövüş Sambo (Rusça: Boyevoye Sambo): Askeri amaçlarla kullanılan ve geliştirilen bu versiyonu silahlı ve silahsız teknikleri içerir. Karşılaşması modern karışık savaş sanatlarına benzemekte ve vuruş ve tutuş formlarını da içermektedir. Çok agresif bir sistemdir. Amacı, hayatta kalmaktır. Diğer iki sambo türünden teknikler içermektedir ancak bu teknikleri kullanış şekli farklıdır. Sporda tehlikeli olacak teknikleri de barındırır. Rusya Ordusu, Denizaltı askerleri kendilerini koruma ve yakın dövüş amaçlı olarak bu sporu kullanmaktadır.


SAMBO KURALLARI

ULUSLARARASI
Sambo REKABET KURALLARI
(SPOR VE MÜCADELE)
XVII FIAS Dakika Kongre tarafından onaylanan
(November’2006, Sofya, Bulgaristan)
Sambo Yarışmaları Kuralları (daha sonra Kuralları) görevlerini en önemli konularda, yarışma organizasyon ve görevlilerinin çalışma ele alınmıştır.
Baskısı antrenör, idareci, organizatörler ve Sambo pratik sporcuların geniş kesimleri içindir.
Kuralları organizasyon ve 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren Sambo yarışmalar (spor ve muharebe) yürütülmesinde mecburi yön içindir.
Kısım 1. Karakter ve Yarışmaları yürütmek YöntemleriMadde 1. Yarışmaların Karakter
1. Onun karakteri ile yarışmalar ayrılır:
a) Bireysel,
b) ekibi,
c) bireysel-takım,
d) sınıflandırma (Açık mat).
2. Yarışmaların karakteri belli bir yarışma (Ek 1′e bakınız) için belirlenen Yarışması Yönetmeliği (sonradan Yönetmeliği) ile tanımlanır.
3. Bireysel yarışmalar sadece bireysel sonuçları ve kilo kategorileri katılımcıların yerleri tarafından tanımlanan edecektir.
4. Takım yarışmalarında takımlar birbirleriyle tanışma ve bunların sonuçları ile takım yerleri belirlenir karşılamaktadır.
5.. Bireysel-Takım yarışmalarında katılımcı bireysel yerleri belirlenir, ekibin yerini kendi yarışmacıların bireysel sonuçlar ve Rekabet Yönetmeliğine göre göre tanımlanır.
6. Sınıflandırma yarışmalarda bireysel ve takım yerlerde tanımlanmış değildir, ancak sonuçlar katılımcıların spor vasıflarını geliştirmek ya da onaylamak için dikkate alınır.
Madde 2. Sistemleri ve Yarışmalar Gerçekleştirecek Yöntemleri
1. Yarışmalarda yarışmacılar bir grup (hiçbir alt grupları ile sistemi) ya da birkaç gruba (alt gruba alt sistemi) ayrılır beraberlik ile rekabet. Ayrıca açıklanmıştır gereken tarafından son durumda hangi göre ilke yarışmalar ve kötü olanların sonraki aşamaya devam iyi yarışmacı elenir. Bu durumda yarışma ön olanları ve finale bölünecektir.
2. Her aşamada içinde yarışmalarda, iki metottan biriyle göre yapılabilir:
    Her yarışmacı her olanlar karşılayan bir) genelge;
    b) Yönetmelikte belirlenen yenilgiler sayısından sonra yarışmacılar ‘ortadan kaldırılması ile.
3. Yarışmacılar (takım) arasında nöbetleri sırası çok (beraberlik) ve seçilen sistem ve yarışmalar yapmak yöntemi çizim tarafından belirlenir.
4. Sistemi ve yarışmaların ön ve son parça yapmak yöntemi Yönetmeliği ile belirtilecektir.
5.. 3.1, 3.2;; farklı ön kısmını yürütmek üzere birleşimi yöntemleri varyasyonlar ve finalleri Sistemleri ekibi yarışmalarda sürülmesini (ekteki 2.1, 2.2 tanımlandığı sonucuna göre takım yarışmalar yapma yöntemleri yanı sıra, açıklanan 4.1, 4.2, 4.3, 5, 6.1, 6.2, 6.3)
Bölüm 2. Yarışmacılar

Madde 3.
 Yaş grupları
Tüm yarışmacılar aşağıdaki yaş gruplarına bölünecektir:
Gruplar
Erkekler
Kadınlar
Küçük çocuklar (Çocuk)
11 – 12 yaşında
11 – 12 yaşında
Okul çağındaki çocuklar
13 – 14 yaşında
13 – 14 yaşında
Harbiyeliler
15 – 16 yaş grubundaki
15 – 16 yaş grubundaki
Gençler
17 – 18 yaşında
17 – 18 yaşında
Gençlik
19 – 20 yaşında
19 – 20 yaşında
Büyükler
19 ve üstü
19 yaş büyük
Gaziler 35-39, 40-44,
45-49, 50-54, 55-59,
60 ve üstü
Madde 4. Yarışmalar Kabul
1. Yarışmaya yarışmacıların ‘kabul edilme koşulları, kendi spor üyeliği, yeterlilik ve yaş gibi Manda Komisyonu sunulacak belgelerin listesini, rekabet Yönetmelikte belirtilen edilecektir.
Uluslararası Yarışmalar katılanlar Takvim dahil Uluslararası Amatör Sambo Federasyonu (FIAS) Uluslararası rakip lisansına sahip olmalısınız.
2. Üyeleri için bir kuruluşta giriş listeleri ilgili hazır katılımı pulları, organizasyon, antrenör ve rakip doğrulama doktorun baş imzaları onaylı zorunlu ile öngörülen form (Ek 7) ‘de yapılacaktır.Ön kayıt göndermek için tarih rekabet Yönetmelikle belirtilmiştir. Yarışmalara katılmak için son girişi takım temsilcisi tarafından Manda Komisyona teslim edilir en geç 2 saat önce tartılma başlar.
3. Rakiplerin Kabul yarışmalar, Şef resmi veya vekili, Genel Sekreteri, Baş Hekim ve Yönetmelik şartlarına girdileri ve yarışmacıların belgeleri ve yazışmaları kontrol komisyonu üyeleri yürüten kuruluşun temsilcisi de dahil olmak üzere Manda Komisyonu tarafından gerçekleştirilir.
ev sahibi kuruluşun temsilcisi şüpheli durumlarda rakiplerin kabul sorumludur.
4. Yarışmacılar ‘kabul verilen Yönetmeliğine göre yapılır ama belli bir yaş grubu için bir yıl önce doğmuş oyuncular itiraf izin verilir.
5.. 17 yaş arasında olan üst düzey sporcular gruplar halinde rekabet etme hakkına sahiptir.
Madde 5. Ağırlık Kategorileri
Yarışma katılımcıları aşağıdaki ağırlık kategoride dağıtılır:
Küçük çocuklar ve okul çocukları
Harbiyeliler
Gençler
Gençlik
Büyükler
Gaziler
Boys
Kızlar
Boys
Kızlar
Boys
Kızlar
Boys
Kızlar
Erkekler
Kadınlar
Erkekler
30
26
40
32
48
40
48
44
-
-
-
32
28
42
34
52
44
52
48
52
48
-
35
30
45
36
56
48
57
52
57
52
-
38
32
48
38
60
52
62
56
62
56
62
41
34
51
40
65
56
68
60
68
60
68
45
36
55
42
70
60
82
64
74
64
74
49
38
59
45
75
65
90
68
82
68
82
53
41
63
48
81
70
100
72
90
72
90
57
45
68
51
87
+75
+100
80
100
80
100
62
49
73
55
+87
+80
+100
+80
+100
67
53
78
59
+67
+53
+78
+59
Ast ve üst gruplar (kadın ve erkek) Mutlak Champion için yarışmalara ağırlık kategoride rakip dağıtım olmadan yapılabilir. Bu tür yarışmalarda en az kilo yönetmelikte belirtilir.
Madde 6. Tartılmalar
1. Tartmak-in amacı ağırlığı kategorilerinden birine sınırları yarışmacıların ağırlığı eşleştirmeniz olduğunu. Bir yarışmacı, tartmak-in onun için belirtilen ağırlık kategoride verilen yarışmasında rekabet etmek hakkına sahiptir.
2. Tartmak-in sırası ve süresi Yönetmelikte belirtilir. Tartmak-in ya da yarışmalara kabul edilmez özlüyor için geç bir rakip.
başlamadan önce 1 saat boyunca tartmak-in yarışmacıları tartmak-in resmi için kullanılan ölçeklerde izin verilmeden defalarca gibi isterlerse.
tartmak-in yarışmaların ilk günü veya bir gün önce, bir kez yapılır ve 1 saat sürecek olacaktır. Eğer tartmak-in yarışmaların günü koşulan o az 2 saat yarışmalar başlamadan önce değil başlayacaktır.
Birkaç ölçekler ama belli bir ağırlık kategorisinde rakipleriyle kullanmasına izin verilir, aynı terazi üzerinde tartılır edilecektir.
3. Tartmak-in Baş resmi yardımcısı (Mat başkanından biri), yarışma sekreterliği bir temsilcisi, bir doktor ve iki veya üç görevliler dahil Şef görevlisi tarafından atanan memurların ‘bir ekip tarafından yapılacaktır.
4. Önce tartmak tüm yarışmacılar yarışma doktor tarafından düzenlenen görünümünü tıbbi kontrol geçecektir. Atletik destekçileri, kadın-düşük-boyunlu mayo giyen erkekler: Yarışmacılar özel bir odada ya da ekran, yarı çıplak arkasında tartılır edilecektir.
5.. At tartmak-in rakip bir fotoğraf ile belgeleyen belge sunacaklardır onun kimliğini, rakip belgesi, sigorta, sağlık kontrol kartı ve formda dolu.
6. Tartmak-in Sonuçları yetkililerin takımın tüm üyeleri tarafından imzalanır skor sayfasına (Ek8) girilir.
Madde 7. Rakip Görev ve Hakları
1. Bir yarışmacı yükümlüdür:
a) kesinlikle Kuralları, Program ve rekabet Yönetmeliği gözlemlemek;
b) yetkilileri talepleri itaat etmek;
c) Yetkililer Kurulu tarafından çağrıldığında hemen mat öne çıkmaya;
çünkü rekabet devam etmek için herhangi bir nedenle imkansız durumunda d) hemen Yetkililer Kurulu bilgilendirmek için;
e) maçın öncesi ve sonrası rakibi ile el sallamak için;
f) Tüm yarışmacılar, yetkililer, yürütmek ve yarışmalar ve seyirci hizmet kişilere ilişkin doğru olduğu;
g) traş rekabet veya birkaç ay büyüme kısa sakallı, yakından kesilen tırnaklar, temiz bir spor FIAS tarafından lisanslı elbise giyen.
2. Bir katılımcı hakkına sahiptir:
a) onun / ekibinin temsilcisi aracılığıyla yetkililere hitap, bireysel yarışmalar sırasında (durumda temsilcisi yoktur) doğrudan Baş resmi ele almak;
b) başlamadan önce 1 saat tartmak-in resmi ölçeklerde vücut ağırlığı kontrol edin;
c) Uygun zamanda müsabaka esnasında gerekli bilgi almak için: Bir sonraki tur için eşleşme Programı, Program değişiklikleri varsa, nöbetleri, vb sonuçları;
d) Tıbbi yardım almak için maçın içerisinde 2 dakika kullanın.
Madde 8. Elbise
1. Ceket, Sambo ayakkabı ve şort: rakibin elbise oluşur. Ayrıca, erkek katılımcıların koruyucu atletik destekçisi veya metalik olmayan kasık-korucuları ve kadın giyim olabilir -. Sutyen ve yüksek boyunlu mayo
Sambo ceket kırmızı ve mavi özel kesim, renk ve bazı pamuklu kumaştan yapılmış kemer olacaktır .
kol el, kol genişliği açık alan değil, uzunluğu boyunca kol ve kol arasında az 10 cm yapacaktır kol kapsayacaktır. Bel çizgisi üzerinde önce ve yan dikiş arkasında, 5 cm uzaklıkta iki delik var olacaktır aracılığıyla kemer çalıştırmak için.
kemeri iki kez bu deliklerden cezalandırılır ve sıkı vücut kucaklamak ve önünde bağladı ilmek, onun iki ucu birbirine bağlama.
bağlı kayış uçları 15 cm geçemez. Ceket tur. Bel çizgisi daha 20-25 cm daha düşük olacaktır
, tüm resmi yarışmalarda At FIAS amblemi (patent) ile sadece ceket kullanmalarına izin verilmektedir.
Sambo ayakkabılar yumuşak bir taban ile ve olmadan yumuşak deriden yapılır sert çıkıntı yapan parçalar. Tüm dikişleri içi kadar kapalı olmalıdır.
ayak başparmağı ekleminde Ankles ve ayaklarda deri kaplı küçük koruyucu keçe tarafından korunacaktır.
Sambo şort kırmızı veya mavi renk yünlü, yarı yünlü ya da sentetik jarse yapılacaktır.
Onların üst parçası bel çizgisine ulaşmak zorundadır ve en düşük tek bir kalça üçte birini kapsar.
2. Yarışmacılar kendi takım üniforma giyen spor açma ve İhale törenleri için görünür olacaktır.
3. Rakibin yaralanmasına neden olabilir maçın yüzük, bilezik, küpe, zincir ve diğer nesneleri sırasında giymek yasaktır.
Madde 9. Takım Temsilcileri, Antrenörler ve Kaptanları
1. Belirli bir takım A Temsilcisi (baş) Hakemlik Kurulu ve rakipler arasında geliyor. Takım özel temsilcisi durumunda olan antrenör veya kaptan kendi görevleri yerine getirir.
2. Temsilcisi ekibi rakip disiplininden sorumlu olup, zaman içinde yarışmalar onların varlığını garanti eder.
3. Onlarla ortaklaşa tutulursa temsilcisi sürü Hakemlik Kurulu toplantılarının çizim katılacaktır.
4. Bir temsilci Baş resmi Kuralları makale ve paragrafa referans topraklı bir sözlü ve yazılı protesto (madde 37) teslim etme hakkına sahiptir.
5.. Temsilciler, antrenörler ve takım kaptanları yetkilileri ve yarışmalar eden kişilerin yönde müdahale etmek yasaktır.
6. Yarışmalar sırasında bir temsilci temsilcilerine özel bir yerde kalmak olacaktır.
7. Bir temsilci (Koç) verilen yarışmalarda resmi olarak hareket edemez.
8. Görevleri ile uygunsuzluk için temsili bir ekibin liderliğini taburcu edilebilir.
9. Esnasında teknik direktör (bir spor üniforma) maçın sahip ikinci Maç esnasında onu bırakmıyorum ve görevlilerinin çalışma karışmamak, mat yakın olduğu için ayarlanmış özel bir yerde kalıyorum dersin.
Bölüm 3. Yetkililer
Madde 10. Hakemlik Kurulu Üyeleri
1. Yetkililer Kurulu kompozisyonu ilgili Sambo Federasyonu tarafından önerilir.
2. -; Hakemler, hakimler, hakemi, sekreterler, spiker, rakip bağlı yetkililer, personel hizmet – yorumcu, doktorlar, amiri ve diğerleri (hesaplama Şefi resmi, Baş resmi milletvekilleri, mat başkanları, genel sekreteri Baş Hakemlik Kurulu: yetkilileri oluşacaktır yetkilileri ve hizmet veren personelin gerekli sayısı) Ek 9′da verilmektedir.
3. 1 mat başkanı, 1 hakem, 1 hakim, 1 saat hakemi, 1 teknik sekreter ve bir muhbir (Spiker): Her çıkmamak için Hakemli ekibi oluşur.
4. Üç farklı takım temsil eden mat başkanı, hakem ve hâkim: nötr yetkilileri maçın seyri eylemleri ‘üçlü rakip değerlendirecektir. Her biri rakiplerin eylemleri bağımsız olarak değerlendirir ve protestolar ve kuşkulu anlar göz önüne alınarak Kuralları Yönetmeliği ile ilgili yaptığı eylemleri dayandırmalıdır.
5.. Resmi bir resmi üniforma (kostüm) sahip olacaktır, hakemin kart (sertifika), lisans, yarışmalar ve düdük kuralları.
resmi üniforma (kostüm) iki renkli hortumlar (kırmızı sağ kol ile beyaz bir gömlek oluşacaktır ve mavi) biri sol, beyaz pantolon, çorap ve FIAS tarafından onaylanan spor ayakkabı. Göğsün sol tarafında ilgili kategori resmi amblemi var olacaktır.
Madde 11. Şef Resmi
1. Baş resmi yarışmalar yönlendirir ve yarışmaları ve ilgili Sambo Federasyonu düzenlenmesi organizasyona mevcut Kurallar ve Düzenlemeler uygun olarak yürütülmesinden sorumludur.
2. Şef Resmi yükümlüdür:
a) İşbu Kuralların gereksinimlerine, yarışmalar, ekipman ve envanter kıyafet için onların yazışma mekanın hazır kontrol mekan kabulü (Ek 10) bir Beyanı hazırlar ve ayrıca tüm gerekli ikna etmek için belgeler mevcuttur;
b) tartılma için görevliler tayin etmek;
c) kura tutmak için;
d) Yarışmaların programı onaylamak;
e) ayrı paspaslar için ekiplere yetkilileri dağıtmak için;
f) (günün yarışmaları ve sonuçlarının gidişatını tartışmak üzere kendi bitiminden sonra yarışmaların başlangıcı (Kuralları ve çalışma yetkilileri ‘sipariş duyurmak için) ve her gün öncesi yetkilileri ve takım temsilcilerinin toplantılar için ) ve ayrıca yarışmalar sırasında gerekli olduğunda;
g) yetkilileri tarafından yapılan gerekli hataları önlemek veya düzeltmek için tüm tedbirleri almak;
h) Madde 37 uyarınca takım temsilcileri (antrenör, kaptan) tarafından sunulan uygulama ve protestolar hakkında kararlar uygun zamanda;
i) finaller için kapalı eşleştirme onaylamak ve bunları yapmak için Hakemlik ekipleri atama;
j) 5 puan sistemine göre yetkililer (hesabı onun / onu, doğrudan başkanı görüşü alınarak) her bir üyesi çalışmalarını değerlendirmek için;
3 gün içinde k) yarışmaları yürüten kuruluşa raporu (Ek 11) göndermek için.
3.The Başkanı Resmi hakkına sahiptir: yeri veya envanter kıyafeti kendi başlamadan Kuralları uymamaktadır durumda a) müsabakaları iptal etmek;
b) bir mola yapmak veya yarışmalar normal iletimi engelleyen olumsuz koşullara durumunda yarışmalar durdurmak için, bout kesmek;
c) Programı değişiklik yapma ve son derece acil hallerde yarışmaların programlamak için;
d) yarışmalar sırasında yetkililerin işlevlerini değiştirmek için;
e) brüt hataları ya da görevlerini yerine getirmeyen kişiler, raporda bu işaretleme ve ilgili Federasyonu Görevlileri Kuruluna bildirmek için yetkilileri çekilme;
f) yetkilileri ve bu göndererek asılsız protestolarla kaba davranış veya argümanlar temsilcileri, antrenörler ve kaptanlar için bir uyarı (veya görevlerini yerine getirirken çekilme) ilan etmek yetkilileri ‘görüşler farklı ve durumda o ek tartışma ve nihai karar için, kendi görüşü ile aynı fikirde olmadığını g) teknik eylemi değerlendirme veya maçın sonucunu ilan geciktirmek için üç yetkililerinden biri kararını destekliyorsa h) teknik eylem değerlendirilmesi ile ilgili son kararın veya şüpheli bir durumda maçın sonucunu ilan etmeye; gerekli olması halinde i) finalde nöbetleri sırasını değiştirmek için.
4. Şef Resmi rekabet Yönetmelik değiştirmek ve geri çekmek veya maçın ders yetkilileri değiştirme hakkı yoktur.
5.. Bu yarışmacılar, yetkililer, takım temsilcileri ve Baş hakemin yöne yerine getirmek antrenörler için zorunludur.
6. Şef Resmi talimatı üzerine yarışmalarda görevlerini vekili veya mat başkanından biri tarafından yapılabilir.
Madde 12. Genel Sekreter
1. Baş Sekreteri rekabet sekreterya çalışmalarını yönlendirir.
2. Genel Sekreter yapacaktır:
a) tartmak-in Manda Komisyonu ve yetkilileri ‘ekibinin bir parçası olmak için;
b) kura katılmak için;
c) Yönetmelik ve yarışmaların ders çizelgesi telafi etmek;
d) Yarışmaların skoru yaprak tutmak için;
e) turda nöbetleri sırasını telafi etmek;
g) sırayla Baş hakemin direktifleri ve kararları koymak;
h) Baş hakemin dikkate onayı ve hesap tutarınız için gerekli bilgiler için yarışmaların sonuçlarını vermek için;
Baş resmi onaylaması halinde i) temsilcileri, yorumcu ve muhabirleri için bilgi vermek;
3. Genel Sekreter vekili-bir yardımcı tayin sekreterler edilir.
Madde 13. Mat Başkanı
1. Bout de Hakemlik ve görevlerini ekibin çalışmalarını yönlendirmek ise mat başkanı masada oturmuş olacaktır.
2. Mat başkanı yapacaktır:
a) Baş hakemin izni ile çıkmamak için Hakemli ekipleri oluşturmak için;
b) arama ve tanıtmak maçın katılımcı ve aynı zamanda (bu durumda ise yorumcu yoktur) onun sonucu açıklayacak;
c) Uygun jestler (Ek 12) ve dikkate nihai karar oy çokluğu görüşünü beyan alarak yarışmacılar ‘eylem ve durumları değerlendirmek;
d) zaman üç yetkilileri arasında görüş önemli bir anlaşmazlık gerekli ya da bu durumda maçın kesme ve şüpheli durumun ek tartışmadan sonra son kararı;
e) güreşçi ilan ettikten sonra ikinci uyarı üçüncü uyarı ilan edilmesi gerekip gerekmediğini tartışmak için mat Başkanı Resmi davet ediyoruz.
Madde 14. Hakem
1. Mat ve Hakemlik sinyal (düdük, hüküm ve ekinde 12 göre jestler) araçlarını kullanarak ederken, maçın gidişatını yönlendirir hakem, yarışmacılar ‘Ambar, eylem ve pozisyonları, şu seyri değerlendirir çıkmamak ve kesinlikle Kurallarına göre kendi doğru davranış sağlar.
2. Hakem yapacaktır:
a), yarışmacıların tanıtımı yer almak
b) maçın başlamak için düdük ve (sonları sonra yeniden halinde mat ortasında konumda dururken herhangi bir).
c) maçın kesintiye:
- Oyuncular “kapalı mat” pozisyonuna (madde 33) almak durumunda;
- Zemin pozisyonda yeterince etkin değildir ve teknik eylemleri uygulamak için herhangi bir gerçek denemeyi görüntüler yoksa;
- Yarışmacıların biri jest ile sinyal tıbbi yardım gerekiyorsa “zamanı durdurma”;
- Bir yarışmacı elbise bazı bozukluk bulunursa;
-  Bir yarışmacı kurallarını ihlal veya yasaklanmış bir tutuş ve bir dikkatle uyguluyor ya da bir uyarı (p belirtilen durum hariç Verilen maddenin 3.) ilan edilir ise;
- Mat başkanın isteği üzerine;
- Hakimin talebi üzerine hakem bir anda bunu yapmak için uygun bulursa;
- Hakem bir anda bunu uygun bulursa yarışmacı isteği üzerine;
- O kuralları tarafından öngörülen olmayan durumlarda bir danışma ihtiyacı varsa;
d) vaktinden maçın durdurulmasını:
- Zemin konumunda yarışmacı sunulması sinyal de;
- Üç görevlilerinin iki bir Toplam Zaferi gibi yarışmacı tarafından uygulanan atış değerlendirilmesi durumunda;
- Yarışmacıların biri bout Büyük Üstünlük görüntüler ise;
- Çıkmamak ya da diskalifiye gelen yarışmacı ortadan kaldırmak için karar durumunda;
e) maçın sonuna kadar gong sinyal düdük;
f) sonucu ilan edildiğinde mat ortasında iki yarışmacı Ellerimden tut ve kazananın kolunu kaldırın.
3. Zemin pozisyonda savunma oyuncusu yasaklanmış bir beklemeye geçerli olursa, bout kesmeden hakem yasak tutun uygulamayı durdurmak isteyen ve bir uyarı bildirir. Yarışmacı isyan durumda, hakem, maçın yarıda oyuncu yasak tutma uygulaması için ikinci uyarı bildirmek ve Yetkililer kararın şefi tarafından müsabakadan onu ortadan kaldırmak zorundadır (p, makale 30′a bakınız. 1, a) .
4. Yarışmacılar bir hakem “tutun-aşağı” “! Tutun aşağı sayma” ve uygun bir jest yapmak yüksek sesle ilan eder beklemeye aşağı için alınır kısa sürede. ”! On saniye” 10 saniye sonra yüksek sesle söylemek zorundadır, ve 20 saniye sonra geçecek diye ilan eder: “Tut-aşağı atılırsa”. Ve buna karşılık gelen bir jest ile değerlendirilmesi göstermek
beklemeye aşağı sırasında ise omuz-bıçakları ve mat uçağın çizgisinde sırtı arasındaki açı 90 dereceden daha fazla olduğunda savunma yarışmacı onun göğüs, karın veya kalça üzerine pozisyonunu alır, ya da kendi kapalı rakibin vücudu zorlayacak, ya da her ikisi . onları (madde 33) “Off Mat” konumunda bulurlar ve hakem! “Escape” ve kolunu indirerek duyuracaktır
hakem tutun ağrılı için beklemeye aşağı gelen üst yarışmacı anahtarları ilan eder ise: “Out ! “
5.. En kısa sürede Sambo güreşçiler biri sancılı bir hakem yüksek sesle ilan eder tutun uygulanmaya başlar gibi “! Zaman güvenin” ve uygun bir jest yapmak.
o andan itibaren 60 saniye acı beklemeye uygulamak için verilmiştir. Bu süre dolduktan sonra hakem düdüğünü anons ile maçın yarıda eder: “geçerli değil” ve mat ortasında maçın devam. Saldırgan Zemin pozisyon ya da ağrılı tutun ve karşı saldırılar, ağrılı tutuş için zaman sayımı gelen defansif güreşçi kaçar ise bir tutun aşağı veya diğer teknik işlemleri için zaman geçtikçe anahtarlar önce ağrılı beklemeye başvuruyorsanız durdu ama maçın kesintiye uğramaz.
halinde yarışmacıların biri 60 saniye yeniden verilir yine acı beklemeye başlar.
Madde 15. Yargıç
1. Hakim yetkilileri ‘tablo karşısında mat yakın konumlandırılmış. Gerekirse, o oturduğu yerden ayağa ve mat kenarı boyunca hareket durumu daha iyi görmek için, yarışmacılar yaklaştı olabilir.
2. Hakim yarışmacılar ‘eylemleri bağımsız uygun jestler (Ek 12) ile yaptığı değerlendirmeler sinyal değerlendirir.
3. Bu görüşe çıkmamak ara verilebilir bütün durumlarda, yargıç böylece yarışmanın bazı anlar dışında hakemin dikkatini çeken noktaları ve uygun bir jest yapar.
Madde 16. Timekeeper
1. Hakemi mat başkanın masaya oturmak zorundadır. O maçın, beklemede-aşağı ve ağrılı bekletmeleriniz zamanı sayar: 2 dakika geçtikten sonra o gong sesi ile, memurlar ve maçın zaman yarışmacılar bilgilendirir maçın sonunda sinyal verir.
2. Hakemi yaptığı ilk çağrıdan sonra mat gelmek yarışmacının gecikme dur-izlemek tarafından giderir ve izleyen ilk ve her 30 saniyede bitiminden sonra kez duyurdu.
3. Hakem düdüğü ile veya mat başkanın göstergesi tarafından maçın hakemi kesinti yaptığı kronometre durur ve hakemin düdüğü ile başlar, bunu yine maçın gerçek zaman sayma.
4. En kısa sürede Maç esnasında hakem olarak “! Tutun aşağı sayma” duyurdu VİYANA hakemi onun kronometre başlar ve her 5 saniyede bir yüksek sesle duyurmak “Beş!”, “On”, “15!” Ve sonrası 20 saniyenin: “Basılı tut Zamanı!”
5.. En kısa sürede Maç esnasında hakem olarak duyurdu: “acı beklemeye sayın” hakemi başlar onun stop-izlemek ve her 10 saniyede ağrılı tutma (55 saniye dışında) zamanında duyurmak zamanı sayar. 60 saniye geçtikten sonra, hakemi açıkladı: “acı beklemeye zamanı!”
Madde 17. Teknik Sekreter, haber, Yorumcu
1. Teknik sekreter mat başkanın masaya oturmak ve maçın seyri teknik eylem ve uyarıları değerlendirme mat başkanı tarafından ilan skor sayfasına (Ek 13) ilgili sütuna yazmak zorundadır. Maçın bitiminden sonra o puan toplamı ve maçın sonucu tanımlamak ve ilan etmek mat başkanı ve bundan sonra skor sayfasına puan tablosunda bu sonuç yazıyor bout ellerin zaman yazıyor.
2. Yarışmacılar kendi uygulama arda tutan değerlendirilmesi Şekil 1, 2 veya 4, aktivite ile skor sayfasına işlenir -. Harfi “A” ile
tutun-çıkışlar için Değerlendirmeler daire tarafından özetlenen edilecektir. Bout değerlendirmelerin kayıt bu değerlendirmelerin bir son oldu hangi tanımlamak kolay olacağı şekilde yapılmalıdır. Örneğin, sonuncusu hariç, her türlü teknik faaliyetin değerlendirilmesi, sonra işareti + (artı) eklenir.
Dikkat harfi “0″ ile işaretlenmiştir. Yarışmacı birinci (ikinci) uyarı verildi ise, 1 (2) rakibi aşağı yazılır.
Toplam zafer “acı beklemeye” nin “atmak” açıklama işareti “X” ile aşağı yazılır. Yarışmacı teknolojiye göre maçın akışı içinde yarışmalar elimine edildiğinde sıradan makale 30, s 1′e göre Kuralları bozduğu için müsabakadan Eliminasyon, 2 işareti X ile skor tablosunda işaretlenir. 30. s 3, 4., X işareti açıklama “yaralama” ile kullanılır, ya da “Kuralları ihlal”.
maçın gelmez bir yarışmacı, yarışmalar elimine edilir. Zaman 0 min 0: nedenine bağlı olarak onun adının önünde “f / a” (görünmesini yetmezliği) veya “med” (doktor tarafından elimine) ve rakibi için sonucu 4 aşağı yazılır. 00 sn. (0.00 – müsabakadan rakibin ortadan kaldırılması ile zafer) indirilir.
maçın vaktinden önce sona ererse gerçek zamanlı skor sayfasına giderilmiştir. Yarışmacı adının solunda zaman aşağı yazılır, varsa tıbbi yardım için harcadı. , Sütünda teknik puan toplamı ve her yarışmacı tarafından birikmiş rakibi, ve 25 inci maddenin tabloya göre olumlu noktalara uyarılar için olanları maçın sonucunu belirleyen yazılı iken. Kazanan ismi çevrili, kaybeden ismi üzerinde çarpı işareti vardır.
Bu skor tablosunda diğer kayıtları yapmak yasaktır.
3. Mat muhbiri mat başkanı bunları açıklaması sonrasında çetele veya bir gösteri panelde bout yarışmacılar ‘eylemlerin değerlendirmeler göstermektedir.
4. Yorumcu Programı ve yarışmalar yapma sırası duyurdu, düzenli maçın katılımcılara tanıttı onların spor açıklamasını verir, rekabet kuralları belirli düzenlemeler netleştirir ve Baş Resmi izin verirse, her maçın sonucunu açıkladı. Yarışmalarda iki binayı düzenlenen Eğer aynı anda iki yorumcular tarafından tebliğ edilir.
5.. Bilgi donanımına bağlı olarak bu hakemi çalışmaları ve muhbiri veya teknik sekreter ve muhbiri birleştirmek için izin verilir.
6. Durumda herhangi bir yorumcu Başkanı Resmi izni mat başkanları, mat Hakemli ekipleri tanıtmak mat arayın ve yarışmacılar düzenli çifti tanıtmak, maçın içerisinde tutan değerlendirmelerini duyurur ve sonunda olabilir ile kullanılabilir – Sonuç.
Madde 18. Resmi Yarışmacılar Bağlı
Resmi bağlı yarışmacılar yükümlüdür:
a) yarışmalar başlamadan önce yarışma ve mevcut Kuralları’na onların elbise yazışma verilen gününde katılımcılar varlığını kontrol edin.
b) Programı ve yarışmalar ‘dersin programı ile yarışmacılar hakkında bilgi verir;
c) mat ileri gelen düzenin oyuncuları bilgilendirmek için;
bir yarışmacı mat hızlandırmaya başarısız veya yarışmalardan elimine edilir, d) Baş hakem veya mat başkan bilgilendirmek.
Madde 19. Yarışmalar Of Doctor
1. Yarışmaların doktor sağlık hizmeti Baş hakemin yardımcısı olarak Görevliler Kurulu üyesi olması ve çalışmalarında yer alacaktır.
2. Yarışmaların doktor yapacaktır:
a) Yarışmaların mekan kabul komisyonu üyesi olması:
b) yarışmalarında yarışmacıların başvuruları ile ilgili girişleri ve doktor vize kontrol edin;
c) mevcut olması da tartmak-in ve yarışmacıların tıbbi kontrol (dış muayene ve benzeri) yürütmek;
d) Yarışmaların yerde tıbbi hijyenik şartlara uyulmasını kontrol edin;
e) yarışmalar sırasında katılımcıların tıbbi muayene ve gözlem yapmak;
f) doğrudan hasır üzerinde tıbbi hizmet ile savaşçıların sağlamak, bir yarışmacı, yarışmaya devam derhal Baş resmi bilgi ve Sekreterlik için ilgili bilgileri göndermelerini durumda olup olmadığına karar vermek;
g) Yarışmaların sonunda yaralanma ve eğer hastalıkların durumlarda belirten yarışmaların tıbbi hükmün raporu göndermek herhangi bir (Ek 14).
Madde 20. Yarışmalar Of Superintendent
1. yarışmaların başkomiser zamanında hazırlanması ve yarışma alanına, güvenlik, yerleştirme ve katılımcıların ve seyircilerin, mekanın radyo kurulumu, yarışmalar sırasında düzenin bakım hizmet dekoratif sorumlu olduğunu ve gerekli tüm sağlamak Baş hakemin talimatları tarafından düzenlemeler.
2. başkomiser Sözleşmesi’nin 38, 39 uyarınca yarışmalar yapmak için özel ekipman ve stok hazırlanması ve işleyişi sorumludur.
Bölüm 4. Hakemlik Kuralları
Madde 21. Sambo Yarışması İçeriği
Bir Sambo yarışmanın derste yarışmacıların belli pozisyonlarda atış, tutun-çıkışlar, ağrılı Ambar (Kol ve Bacak kilitleri kilitler) ve diğer hücum ve savunma eylemleri uygulamak için izin verilir.
I. Yarışmacılar ‘Pozisyonlar
1. Daimi – yarışmacı sadece onun iki ayak (kendi ayakları üzerinde duruyor) ile hasır dokunur böyle bir pozisyon.
2. Zemin – yarışmacı ayakları dışında vücudunun herhangi bir kısmı ile hasır dokunur böyle bir pozisyon.
Zemin pozisyonu yanı sıra atış sonrası düşme veya Ground yarışması geçiş yaparken, oyuncu kendini bulabilirsiniz:
a) Sırtında – o hızla omzunun bıçakları veya (durak olmaksızın) ile hasır dokunur böyle bir pozisyonda sırtına üzerinde gezinirken; “köprü” konumunda mat sırtı yarışmacı ayaklarıyla dokunduğu ve ne zaman kafasının önünden sadece, “arka” pozisyonu ile aynıdır;
b) Bir tarafta – omuz seviyesinde bir kürek kemiği ve sırtı mat dokunmadan yarışmacı yapar ve 90 kadar başka açıdan böyle bir pozisyonda 0 mat etmek; yarışmacı ile kendini bulur, bir “yarım köprü” konumunda mat etmek ve sırtını ayaklarını, kafa ile dokunduğu ve omuz “bir tarafta” konumuna eşittir;
c) göğüs ya da mide – yarışmacı omuz kemikleri seviyesinde göğsünü veya mide ve sırtı mat yapar ve mat geniş açı dokunan böyle bir konumda;
d) kalça veya bel – yarışmacı bir (veya iki) kalça veya sırt (bel) ve onun küçük olan hasır dokunur böyle bir konumda;
e) omzunda – yarışmacı omzunun eklem veya vücuduna bastırdı bir omuz ile hasır dokunur böyle bir konumda;
f) dizlerinin (diz) üzerinde – yarışmacı dizlerinin (ya da diz) ile hasır dokunur ve onun kalça ile mat yüzey dokunmadan onun buzağılar üzerine oturup olabilir böyle bir konumda;
yarışmacı elleri veya ön kol (önkol) ile mat yüzeyi ile temas böyle bir pozisyonda – g) elinde (bir el) üzerinde.
3. Mücadele Daimi – Her iki yarışmacı “Daimi” konumdayız.
4. Zemin kavga – Bir veya iki yarışmacı “Zemin pozisyonu” bulunmaktadır.
II. Atar
1. Bir atış rakibinin dengesini kaybeder ve “Ground” pozisyonlardan birine kendini bulur kendi ayakları dışında vücudunun herhangi bir kısmı ile dokunarak hasır üzerinde aşağı düşmesini sağlayan kavrama ile böyle bir yarışmacının eylemdir. Rakibin saldırı yanıt bir savunma oyuncusu inisiyatifi ele geçirdi ve kendini karakter veya saldırgan düşme oldu yönünü değiştirerek atmak geçerlidir sayaç atış bir atış olduğunu.
2. Ayakta (rakibin düşme oluyor önce) gelen yarışmacı tarafından uygulanan Sadece atar atılır olacaktır.
Bu atışı çok onun başından (atmak sırasında eğer aşağı düşmeden ayakta gelen saldırgan tarafından uygulanır düşünülmektedir sonu) onun “Daimi” konumunda tutar. Atış o “Ground” pozisyonlardan birine geçer veya onun dengesini korumak için onun yalan rakibin üzerine eğilir atmak uygularken saldırganın düşme oluyor uygulanabilir olarak kabul edilir.
Herhangi bir yarışmacı tarafından uygulanan atar yanı sıra açar kim “Zemin” konumunda değerlendirilmez.
3. Saldırganın başlangıç ​​konumlarına bağlı olarak aşağıdaki atış ayırt edilir:
a) ayakta pozisyonda rakibin atar; aynı değerde atış sırasında saldırganın bir Daimi için “Ground” pozisyonların birinde olan rakibi geçerken atar veya tamamen mat onu kaldırdı vardır kendi bel üstü ve atma yatay eksen üzerinde onu çevirir;
b) Yatay eksen üzerinde onun dönüm dizlerinin ya da elleri üzerinde rakibin atar; aynı değerde mat kapalı onun tam asansör ile “Ground” pozisyonların birinde ise rakibin atar ama daha düşük bel çizgisi ve yatay eksen üzerinde onu dönüm.
rakibin asansör kapalı ve üzerinde onu açmadan aynı pozisyonda onu bırakarak puan değil. Herhangi bir durumda rakibin elinden düşüyor oldu ile biten atar değerlendirilmez.
III. Ağrılı alır (Kol ve Bacak kilitleri kilitler)
1. Bir acı beklemeye rakibin kol veya bacak Zemin pozisyonda kilitlenir ve aşağıdaki eylemleri uygulamak mümkün kıldığı zaman kabul edilir: tendon veya kas (tutam), böylece zorlayarak pinching, (Knot) ortak bir büküm, (Lever) eğil Rakip vazgeçmek.
ağrılı tutun başında onu acı hissettirmek veya defansif beklemeye aşmak için belli bir yerde saldırganın sardı rakibin ekstremitelerde sonra kabul edilir. 60 sn. bu eylemler için verilir.
2. Bu savunma yarışmacı “Ground” konumda olduğunda ağrılı tutun uygulamayı başlatmak için izin verilir; saldırganın ayakta kalabilirler.
3. Savunma oyuncusu “Daimi” konumuna varsayar ve mat kapalı saldırganın vücut (omuzlar) kaldırması halinde ağrılı tutun uygulaması durdurulur.
4. Savunma savaşçı “Daimi” pozisyonunu alır gibi bacak ağrılı tutun uygulaması kısa sürede durdurulur.
IV. Basılı tut
1. Bir beklemeye aşağı belli bir döneminde saldırgan rakibini sırtına ve kendi vücut ağırlığı (veya presler ile pres vücudunda hasır üzerinde yatmak için zorlar hangi ile bir tutun ise rakibin kollarını vücuduna sıktı ).
2. Zaman aşımına sayarken saldırganın rakibin vücut presler bedeni (arka göğüs, yan) ve “omzuna” konumda onu giderir anı ile başlar.
3. Hold-down bittiğinde “kalça” ya da (ancak “bel”) “mide”, “göğüs” pozisyonlara tutun aşağı anahtarları altında olduğu zaman oyuncu omzunun arasındaki açı bıçakları ve mat 90 bitti 0onun vücudunu saldırganın yukarı iter veya saldırganın acı beklemeye geçtiğinde,.
Madde 22. Başlat Ve Bout End Of
1. Yarışmacılar maçın yapmak için mat hızlandırmaya denir.
2. Başlamadan önce ilk (kırmızı elbiseli) mat ve rakibi (mavi elbiseli) ile kırmızı köşede yerini alacaktır denilen yarışmacı maçın – mavi köşede. Girişten sonra, hakemin jestle onların paspas ve el titremesi ortasına gelir.
Sonra geri adım yapmak ve hakem düdüğü ile maçın başlayın.
3. Maçın gong sesi (ses sinyali) tarafından değil, hakemin düdüğü ile biter.
4. Rakip maçın bitiminden sonra da maçın başlamasından önce işgal kendi köşelerinde dönmek. Hakem mat orta oyuncuları çağırır sonuçları bildirmek için, yarışmacılar el sallamak ve mat terk bundan sonra, (Ek 15) kazananın elini havaya kaldırıyor, sonra her iki yarışmacı ‘bilek alır.
Madde 23. Bout Ders ve Süresi
1. Aşağıdaki gibi maçın süresi olacaktır:
- Yaşlılar ve gençler (erkek) – 5 dakika;
- 60 yaş üstü yaşlılar için – 3 dakika;
- Yaşlılar ve gençler (kadınlar) için – 4 dakika;
- Harbiyeliler, okul ve çocuk (kız ve erkek) için – 4 dakika;
- Gazileri (erkekler) için – 4 dakika;
- 3 dakika – gazileri (kadın) için.
2. Maçın zamanı saymaya hakemin düdüğü ilk ses başlar. Tatili süresi maçın gerçek zaman dahil değildir.
ekstrem durumlarda bu “zamanı durdurun!”, maçın gerçek zamanlı olarak hakemin jest eşliğinde değil, tatili süresi dahil etmek için izin verilir (hariç Bu yarışmaların Yönetmelikte öngörülen yarı finale ve finale) eğer.
3. Maçın derste yarışmacılar hakemin izni olmadan mat terk etmez.
Gerekirse, yarışmacı sırayla onun elbise koymak hakemin izni ile mat bırakabilir.
4.  bir yaralanma durumunda yarışmacı maçın içerisinde 2 dakikadan fazla değil verilir. Tıbbi yardım (mat kenar) doğrudan hasır üzerine işlenir
Madde 24. Nöbetlerden Sayısı
1. Durumda yarışmalara son bir gün yaşlılar için maç sayısını 9 geçemez. Bir gün boyunca yarışmalar son ise, günlük maç sayısını 5 geçmeyecektir. Gençler, öğrencilerin ve okul çocukları için ilgili standartlara çok gün olanlar için 7 bir gün yarışmalarında nöbetleri ve 4 geçmeyecektir.
2. Periyotlar arasında dinlenme süresi yaşlılar ve gençler değil, okul ve gençlik için en az 15 dakika boyunca 10 dakikadan daha az olmamalıdır.
Madde 25. Bout ve Sonuç ve Değerlendirme
1. Maçın savaşçıların birinin zaferi ve diğer yenilgisiyle veya her iki yarışmacı yenilgisi neden olabilir.
2. Zafer (bout sonuçları ve puanlama tablosuna bakın) olabilir:
a) Toplam;
b) Üstünlük tarafından;
c) Points;
d) Teknik;
e) Uyarılar üzerine;
f) pasifliği için müsabakadan rakibin ortadan kaldırılması ile.
Hayır.
Maçın Sonuçları
Sınıflandırma noktaları
kazanan
gevşek
1.TOPLAM ZAFER (vaktinden!)
a) Toplam atış
4
0
b) ağrılı tutun;
4
0
c) Büyük Üstünlüğü tarafından
4
0
(12 puan ve üzeri fark)
d) bout (aşıldı tıbbi yardım için reddedilmesi, yaralanma, zaman sınırı) devam edilemez;
4
0
Kuralları bozduğu için e) rakibin diskalifiye
4
0
2.ÜSTÜNLÜĞÜ İLE ZAFER
(8-11 puan avantajı)
- Kaybeden teknik puan var;
3,5
0,5
- Kaybeden hiçbir teknik puanı var
3,5
0
3.NOKTALARINDAKİ ZAFER
(1-7 puan avantajı)
- Kaybeden teknik puan var;
3
1
- Kaybeden hiçbir teknik noktaları vardır;
3
0
4.TEKNİK ZAFER
a) noktalarının eşit sayıda ve “A” değerlendirme yokluğunda altında:
- Teknik puan sayısına göre;
- Kaybeden teknik puan var;
3
1
- Kaybeden hiçbir teknik noktaları vardır;
3
0
b) noktaları ve “A” değerlendirmeler eşit sayıda altında:
- “A” sayısına göre
3
1 veya 0
- Teknik puanlar kalitesi ile;
3
1
- Son teknik değerlendirmede;
3
1 veya 0
c) sadece “A” değerlendirme altında:
- “A” sayısına göre
2
0
- En son “A” tarafından.
2
0
5..UYARILAR ÜZERİNE ZAFER
(Teknik puan ve “A” değerlendirmeler ve uyarılar eşit sayıda yokluğu ile):
- Son değerlendirmede tarafından rakibe ilan etti.
2
0
6.SIRLARI İÇİN RAKIP ÖNLENMESİ
(Vaktinden!):
4
0
7.Kuralları bozduğu için İKİ yarışmacıların pasiflik ya da diskalifiye için Katılımcılar her iki ÖNLENMESİ (vaktinden!)
0
0
3. Doğrudan maçın öncesinde veya çıkmamak için geç 1,5 dakikadan fazla olduğu için doktor kararı ile yarışmalarında yarışmacıların ortadan kaldırılması durumunda, rakibinin süresi 0,00 (önce rakibin ortadan kaldırılması ile zaferi ile 04:00 atılırsa çıldırıyorum).
Madde 26. Total Victory
1. Toplam zafer verilir:
Toplam atmak için);
b) ağrılı tutuş için;
c) yarışmacılar birinin Büyük Üstünlüğü için;
.. d) bout (teknolojiye göre 30, s rakibin ortadan kaldırılması için 1 a, b);
 e) maçın akışı içinde yarışmalar (teknolojiye göre. 30, s 3, 4, a, b, c) rakibin ortadan kaldırılması için.
2. Toplam atış saldırgan “Daimi” pozisyonundan savunma oyuncusu hızla sırtını (durmadan) üzerinden sırtında veya rulo üzerine düşen hangi bir sonucu olarak düşme oluyor olmadan böyle bir atış kabul edilir.
    3. Yarışmacıların biri bir gönderme sinyali verirse acı beklemeye atılırsa.
teslim sinyal “Evet!” veya ayak eli ile iki kez mat veya rakibin vücudunun alkışlar tarafından yüksek sesle verilir.
alınan yarışmacı gelen herhangi bir ünlem acı beklemeye altında bir “pes” sinyali olarak kabul edilir (sanat öngördüğü vaka hariç. 34, s. 2).
4. Maçın yarışmacıların biri ders puanları 12 (ve üzeri) rakibi daha işaret olursa, bout durdurulur ve yarışmacı Büyük Üstünlük tarafından zafer verilir.
5.. Toplam zafer kazanan 4 sınıflandırma (pozitif) puan atılırsa, kaybeden 0 alır.
Madde 27. Üstünlük By ve Puanlar Açık Zafer
1. Yarışmacıların maçın birinin sonunda avantaj 8 ila 11 puan var, bu yarışmacı Üstünlük tarafından zafer verilir. Kazanan 3,5 pozitif (sınıflandırma) puan alır .. Kaybeden alır, ya da, 0,5 olumlu noktaları da var ya da maçın sonuna kadar herhangi bir teknik Puansız sahip olup olmadığına bağlı değildir.
2. Yarışmacıların maçın birinin sonunda 1 ile 7 puan avantajı var, o Points zafer verilir. Bu durumda kazanan bir teknik puan olmayabilir.
maçın sonunda o teknik puan veya 0 hiçbir teknik puan eğer var ise kazanan 3 olumlu puan alır, kaybeden 1 pozitif puan alır.
    Madde 28. Teknik Zafer
    1. Bout ve sonunda puan (kravat) eşit sayıda durumda hiçbir “A” değerlendirmeler ile, zafer teknik eylemler için daha çok puan var yarışmacı gider. O maçın sonunda veya 0 ise hiçbir teknik noktaları, herhangi bir teknik puan var ise 1 puan – Kazanan 3 olumlu puan kaybeden alır.
    2. Onun sonunda beraberlik durumunda bout de “A” değerlendirmeler ile, zafer daha “faaliyetler” var yarışmacı gider.
yarışmacılar faaliyetlerin eşit sayıda var ise, zafer kimin biri verilir teknik işlemler için daha fazla puan birikmiş ve teknik puan beraberlik halinde oldu – (daha 4 ve 2 puan olarak değerlendirildi tutan) daha kaliteli tutan uygulanan bir gider.
durumda hem yarışmacıların tüm değerlendirmelerin, eşit zafer maçın akışı içinde değerlendirilir tutun (1, 2, 4 puan veya “A”) uygulamak için sonuncusu olan birine verilir.
teknik puan ile kazanan 3 alır ve kaybeden 1 pozitif nokta eğer o o değil varsa veya 0 maçın sonuna kadar teknik puan oldu.
    3. ”A” değerlendirmesi son var biri – Teknik zafer maçın sonunda değerlendirmeler “A” sadece ve hiç puan ile daha “faaliyetleri” var ve kravat durumunda olan yarışmacıya gider.Bu durumda kazanan 2 ve kaybeden 0 olumlu puan alır.
    Madde 29. Uyarılar üzerine Zafer
    1. Her iki yarışmacı maçın sonuna kadar herhangi bir teknik puan veya “A” değerlendirmesi attı ve uyarıların eşit sayıda değil, zafer rakibi ilan uyarı için son değerlendirme var biri gider.
Bu durumda 0 – 2 kazanan olumlu puan kaybeden alır.
    Madde 30. Eleme ve Diskalifiye
    1. Yarışmacı Baş resmi kararı ile müsabakadan elimine edilir ve rakibi Toplam zafer verilir:
    yasak uygulamak için ikinci girişimde a) tutun;
    b) durumunda yarışmacı tıbbi hizmet müdahale için izin verilen 2 dakika aşıyor.
    0 – Bu durumda kazanan 4 pozitif puan kaybeden alır. Maçın vaktinden önce sona erdi kabul edilir ve onun zaman puan tablosunda belirtilmiştir.
    2. Onu yetkilileri ‘çoğunluğun görüşünü destekleniyorsa maçın üç yetkilileri birleşik görüşü veya varsa durdurduklarını için üçüncü uyarı bildirmek için gerektiğinde yarışmacı iki uyarı sonrasında Şef resmi karar ile müsabakadan atılır Baş görevli tarafından. Bu durumda rakibini vaktinden zafer verilir.
3. O doktor çünkü bazı hastalık karar veya o maçın ders aldım bir yaralanma ile yarışmaya devam edemez eğer yarışmacı Başkanı Resmi tarafından yarışmalar elimine edilir. 0 (sınıflandırma o elendi zaman onun sonucuna göre gerçekleşir – bu durumda rakibini 4 pozitif puan ve elimine biri alır.
4. Yarışmacı Baş resmi (diskalifiye) tarafından yarışmalar atılır:
a) o ilk aramadan sonra 1,5 dakika boyunca paspas üzerinde hızlandırmaya vermiyorsa;
b) Rakibe veya (yanlış) patavatsızca bunu yaparken elini sallamak için reddetmesi için rakibini, katılımcılar, yetkilileri ve seyirciler, ilgili kaba ve etik olmayan davranışı için;
c) rakibi bir yaralanma alır ve doktorun kararı ile rekabet devam edemiyor hangi bir sonucu olarak yasaklanmış bir beklemeye uygulanması için;
d) yetkililerinin aldatma için.
Bu durumda ortadan yarışmacı 0 olumlu puan (sınıflandırma yılında yerleştirerek ne bireysel, ne de takım alır) alır. Rakibi 4 pozitif puan edilir.
Madde 31. Tutar Değerlendirilmesi
1. Ona Toplam zaferi getirdi uygulama olan saldırganın, puan değerlendirilir tutar. Kalite ve sırasıyla tutun değerlendirilmesi bağlıdır:
* Ne başlangıç ​​konumunda saldırganın atış önceydi;
O veya aşağı düşmeden atış uygulanır * olmadığı;
Ne başlangıç ​​konumunda * savunma avcı atış önceydi;
* Vücudun hangi parçası üzerinde o rakibin atışı sonucu düştü.
. 2 4 puan verilir:
a) rakibinin arkasında düştüğünde saldırganın düşme oluyor konumda Daimi gelen atış için;
b) rakibin kendi tarafında düştüğünde saldırganın düşen etmeden Daimi pozisyondan atış için;
c) 20 saniye tutun aşağı.
. 3 2 puan verilir:
Rakibiniz tarafında düştüğünde saldırganın düşme oluyor konumda Daimi gelen atış için);
rakibi göğüs, karın, kalça, bel veya omuz üzerine düştüğü zaman b) saldırgan olmadan pozisyonu Daimi gelen atış için düşme oluyor;
c) atıştan önce dizleri veya elleri vardı rakibin, arka düştüğünde aşağı düşmeden atış için;
d) Basılı tut 10 saniye eksik aşkın;
e) İkinci uyarı için rakibini ilan.
. 4 1 puan verilir:
Rakibiniz göğüs, karın, kalça, bel veya omuz üzerine düştüğü zaman pozisyon Daimi düşme ile atış için);
b) atıştan önce dizleri veya elleri vardı rakibi, sırtüstü düştüğünde düşme ile atış için;
c) atıştan önce dizleri veya elleri vardı rakibi, kendi tarafına düştüğü zaman aşağı düşmeden atış için;
d) İlk uyarı için rakibini ilan.
. 5 “Etkinlik” (“A”) verilir:
Rakibiniz diz (diz) üzerine düştüğü zaman aşağı düşmeden pozisyon Daimi gelen atış için);
b) en az 10 dakika boyunca eksik tutun aşağı bir müddet kez değerlendirildi.
Saldırgan düşer
Savunma yarışmacı başlangıç ​​pozisyonu
Ayakta
dizlerinin veya ellerde
Saldırgan Daimi konumundan bir atış geçerlidir
aşağı düşmeden
Aşağı düşmeden
düşme ile
düşme ile
Arka tarafında
Toplam atmak
4 puan
2 puan
1 puan
Bir tarafta
4 puan
2 puan
1 puan
-
Göğüs, karın, kalça bel ya da omuz
2 puan
1 puan
-
-
Diz (diz)
“A”
-
-
-
6. Diye karşı saldırılar. Sürece sırtını onun kalça, göğüs, karın, bel, yan ya da düşüyor ile saldırganın başarısız atış için, rakibinin herhangi bir sayı değildir
onun karşı-saldırı savunma savaşçı karakteri değişmez olsaydı ve saldırgan yönünü aşağı düşen ve onun atış yönünde kendini düştü oluyor, saldırganın atış uygulanır kabul edilir.
7. Tut-aşağı olanı maçın sırasında yarışmacı tarafından uygulanan toplam 4 puan üzerinden değerlendirilir edilemez. Basılı tut tam olarak uygulandığı takdirde tüm noktaları önceden olduğu veya eksik tutun aşağı iptali için “faaliyet” ile puan nedeni budur. Ayrıca, tutun aşağı eksik için “faaliyet” durumunda iptal edilir 2 puan “hold-down” eksik uygulanmaktadır olarak değerlendirildi.
8. Maçın tutma-aşağı, o Kuralları kırmadım durumunda rakibi şu şekilde atılırsa altında yarışmacı talebi tarafından ara verildiğinde:
a) 4 puan – üzerinde 20 saniye ve maçın sonuna kadar beklemeye aşağı başından bırakılırsa;
b) 2 puan – bu az 20 saniye ama 10 sn içinde maçın sonuna bırakılırsa;
c) Toplam Victory – güreşçi beklemeye aşağı altına alındığı takdirde gönderme sinyali verir.
Madde 32. (Eylemsizlik) Stalling
Stalling olarak kabul edilir:
pozisyon Daimi veya Ground pozisyonda kapalı sürünerek de mat kapalı a) kasıtlı step;
b) uygulamak için hiçbir gerçek girişimleri Daimi pozisyonda tutar;
c) saldırıları imitasyon (sahte saldırı); münhasıran savaş Daimi olarak savunmada kalmaya;
d) Daimi konumda tutar gelen durdurduklarını;
e) beklemeye uygulamak için hiçbir gerçek girişimleri ile Zemin pozisyonları geçiş;
f) bariz mat kapalı rakip bastırıyor.
Madde 33. Mat Edge Fight
1. ”Kapalı mat” pozisyonlar (mat kenarının ötesinde) eğer kabul edilir:
mücadele ayağıyla mat kapalı yarışmacılar adımlardan biri Daimi bir);
b) Zemin pozisyonda savaşçıları birini bel hattı veya kürek kemikleri ve kalça için vücudunun yarısı mat kenarı kapalıdır.
2. Olarak “kapalı mat” pozisyonu maçın hakem tarafından tanımlanan ve bir anlaşmazlık durumunda – üç yetkililerinin çoğunluğu tarafından.
3. Yarışmacılar “kapalı mat” pozisyonda kendilerini bulursanız, hakemin düdüğü ile onlar mat orta dönmek ve Daimi pozisyonda maçın devam eder. Hakemin düdüğü olmadan bir yarışmacı mat kenarında mücadele durdurmaz ve orta rakibi davet ediyoruz. Rakip ne düdük olsaydı beklemeye başvurma hakkına sahiptir.
4. Bu koruma bölgesinde mat kapalı biterse hasır üzerinde başlayan atış (counter-atış) de değerlendirilmiştir. ”Kapalı mat” konumda başlamış atış gol değil.
5.. Bu bir soygun aşağı veya mat başladı acı bir tutuş uygulamak için izin verilen yarışmacılar kişileri mat merkezi söndürme bölgesi bir süre.
Madde 34. Yasaklar ve Yasadışı bekletmeleriniz
1. Sambo yarışmalarda da yasaktır:
a) baş rakibi atmak ağrılı kavrama (“Knot”, “Kol”) ile birlikte atmak ve ağır bütün vücudu ile ona düşüyor ise rakibin atmak için:
b) böylece onun nefes önlenmesi rakibin ağız ve burun sıkmak, boğmak tutar uygulamak için;
c) darbeler, çizilmeye ve ısırık grev;
d) omurga üzerinde herhangi bir ağrılı hods uygulamak için, boyun bükmek kollarda veya bacaklarda ile rakibin kafasına sıkmak veya mat için basın, rakibin vücut üzerinde bacak bacak üstüne;
e) eller (silah), bacaklar veya rakibin yüzüne karşı kafa dinlemek için;
f) dirsek veya diz yukarıdan rakibin vücudunun herhangi bir basın;
g) rakibin el ve ayak parmakları üzerinde tutan uygulamak için;
ellerini ağrılı Ambar, h) Kol Bar (Onun arkasında rakibin koluna getirerek) uygulamak;
i) topuk tarafından rakibin ayak bükün ve ayak “knot” uygulamak için;
j) bacak aksine doğal bend Aşırı eğmekten, diz “Kol” uygulamak için;
k) Daimi pozisyonda ağrılı bekletmeleriniz uygulamak için;
l) kesik kesik ağrılı bekletmeleriniz uygulamak.
2. Yetkililerinin de yasadışı tutun uygulama dikkat etmezseniz, kurbanın bir ses veya jestle sinyal vermek için izin verilir.
Yanlış sinyal olarak kabul edilir ve yasadışı beklemeye olarak cezalandırılır.
3. Aşağıdaki eylemleri de yasaklanmıştır:
* Rakibin şort veya içeriden ceket kol kavramak için;
* Mat kenarına veya kaplama kavramak için.
           * Ceket kol ve kol alarak bilinçli spor üniforma kırmak için, ceket kolları ve böylece yukarı doğru döndürün.
Madde 35. Dikkatler ve Uyarılar
1. Hatalı yarışmacı, dikkatli bir uyarı ilan edilebilir ya da bir dersin ya da yarışmalara elimine edilebilir hangi Kuralları ihlali (madde 30 bakınız) olarak kabul edilir:
mat geç görünen bir);
b) yasadışı tutma uygulaması;
c) kaba mücadele;
d) Disiplin ihlali;
e) Maç esnasında konuşuyor;
f) durdurduklarını ve diğer yasaklanmış eylemler;
g) sağlık hizmeti müdahale de dahil olmak üzere hakemin izni olmadan mat bırakarak;
h) temsilcisinin, koç ya da diğer takım arkadaşları ‘mat yakın etik dışı davranış (sanat ihlali. 9, s 5, 6) ile birlikte sormadan.
2. Yarışmacı maçın içerisinde sadece bir dikkatle ilan edilebilir.
Hakem görevlerini ekibinin diğer üyeleri ile anlaşma olmadan yarışmacı bir uyarı vermek hakkına sahiptir.
3. Ilk uyarı – ilk çağrısından sonra yarışmacı 1 üzerinden dakika geç kaldığı için, bir uyarı bildirilir geç 30 sn içinde mat etmek için geliyor.
4. S.1 e, f, g belirtilen kuralları ihlalleri ile. bir dikkatle tekrar kırılması için bir uyarı daha sonra, ilk ilan edilir.
Olarak birinci ve ikinci uyarılar maçın Hakemli ekibinin çoğunluğu tarafından yarışmacı (yarışmacılar) bildirilir.
5.. Acı bir tutuş altında bir yarışmacı, alınan ya da hold-down, mat kapalı süründü, o hemen kasıtlı mat kaçan bir sonraki ceza bildirilir: ilk, maçın ikinci uyarı veya ortadan kaldırılması.
       6. 1 belirtilen kuralların ihlalleri ile, b, c, d uyarı ön uyarı olmadan ilan edilir.
7. Müsabık maçın birinde illegal bir tutma uygulanması için birden fazla uyarı ilan edilemez. Her yarışmacı bir maçın sadece iki uyarıları ilan edilebilir.
Madde 36. Bout Sonuçlarının Tanımı ve Beyanı
. 1 Toplam zafer verilir:
a) yarışmacı teknik eylem Hakemli takımın az iki görevli tarafından Toplam atış olarak değerlendirilir ise;
b) yarışmacı başarıyla acı beklemeye uygular.
2. Puan veya Teknik Great Üstünlük, Üstünlük tarafından Zafer maçın seyri ilan yarışmacılar değerlendirmelerine karşılık maçın skoru sayfasındaki kayıtlara uygun mat başkanı tarafından belirlenir.
3. Bir yarışmacı (veya her ikisi yarışmacılar) üç yetkililerinin oybirliği kararı veya Şef resmi izni (veya vekili) ile sesleri büyük bir çoğunluğu tarafından müsabakadan elimine edilir.
Bout veya yarışmalardan Eliminasyon Baş hakem (veya vekili) ile yapılan anlaşma sonrası ilan edilir.
. 4 sonuç aşağıdaki gibi ifade edilir:
Büyük Üstünlük tarafından) Toplam zafer: Toplam atış (ağrılı tutma, Büyük Üstünlük) … arasından “için … dakika … saniye … ekibi maçın (kazananın ve ekibinin isimleri) kazandı;
b) Toplam zafer ise: “… (adı) … (kazananın ekibinden) Üstünlük (Points) tarafından bout kazandı;
yarışmacı maçın atılır eğer c) için … dakika … saniye “rakibin ortadan kaldırılması nedeniyle zaferi gider … … ekibi (adı ve kazanan takım) den;
d) Her iki yarışmacı çıkmamak ya da yarışmalara çıkarılmıştır ise: “Her iki yarışmacı (oyuncu) bout (yarışmalar) elimine edilir ve zaman … dakika ile mağlup ilan edilir … saniye”.
Madde 37. Protestolar
1. Protesto nedeniyle maçın Hakemli sırasında ya da sıradışı bir durum oluşur Kuralları kaba ihlali sunulabilir.
2. Şöyle bir protesto göndermek için prosedür:
* Sözlü protesto doğrudan ihlal edildi Kuralları makale ve nokta belirten maçın sırasında takım temsilcisi tarafından Şef resmi teslim edilir;
* Yazılı protesto maçın sunulacaktır sonunda;
Bazı sıradışı durum (Yönetmelik tartmak-in sırasına kırma ve eşleştirme, resmi kişiler adına yanlış, vb) ilgili * protesto, bunu yazılı olarak olur hemen sonra teslim edilecektir böylece Kurulu Yetkililer, kurs ve yarışmaların sonuçları için minimum zarar ile karar vermek mümkün olacak;
* Protesto FIAS (- Milli Sambo Federasyonu tarafından düzenlenen ulusal yarışmalar için) tarafından belirlenen para miktarı eşlik edecektir.
3. protesto göz önünde bulundurulması
* Durumunda protesto Kuralları kırılması ile ilgilenir bu Şef tarafından resmi olarak kabul edilir çıkmamak ve söz konusu maçın üç görevlileri görevlerini yaparken ve aynı zamanda ilgili tarafların (protesto tartışmak için hiçbir hakkı ile) temsilcileri;
* Bir sıradışı durumu ile ilgili protesto dikkate alınarak Kuralları ihlal katılan kişilerin mevcut olacaktır.
. 4 protestoya kararlar alınır:
* Maçın ilgili – hemen Şef görevlisi tarafından tartışma sonrasında, maçın bundan sonra devam edilir;
* Diğer nedenlerle ilgili – mümkün ders ve yarışmaların sonuçları için en az hasarla hataları düzeltmek için yapar süresince;
* Baş Resmi nihai kararı verir ve ilgili kişilerin bu konuda bilgi verilir;
* Durumunda protesto para eşlik toplamı protesto gönderen kişiye iade edilir desteklenmiştir.
Bölüm 5. Yarışma Alanı
Madde 38. Mat
1. Sambo yarışmalar için mat boyutunu 11×11 den 14×14 metre olacaktır. Bouts yapılmaktadır mat merkezi yüzeyi (“çalışma alanı”) 6 ila 9 metre çapında bir dairedir. Koruma (güvenlik) bölge (mat dinlenme) genişliği çemberin herhangi bir noktasında 2,5 metreden az olamaz. Sentetik kumaştan yapılmış mat, pürüzsüz ve daha az 5 santimetre kalınlığında olmayacaktır.
Mat birkaç küçük paspaslar yapılmışsa onlar sıkıca birbirine itti ve sıkıca tutturulacaktır. Bağlantı yerlerinde hiçbir çıkıntılar veya oyuk olacaktır.
Mat merkezi çapında daire 1 metre ile işaretlenir, sınır hattının genişliği 10 santimetre yapacaktır.
Mat (merkez yüzeyi) sınırları açıkça satırı (veya pasiflik bölge) tarafından işaretlenecektir. Sınırlarının genişliği en az 10 cm yapacaktır. Bu satır (veya bölge) “çalışma” (merkez) mat yüzey bir parçasıdır.
2. Mat tüm yüzeyi dikişleri sert olmayan firma yumuşak kumaş veya bazı sentetik malzemeden yapılmış yatak örtüsü ile kaplanmış olacaktır. Kaplama gerilmiş ve tutturulacaktır.
Mat iki ters köşe kırmızı ve mavi renkler (- yetkililerin tablonun sol, mavi – sağa kırmızı) ile işaretlenmiştir.
3. Yaralanmalar mat yakın yere değil en az 1 metre değil, kalın değil, mat kendisinden daha kalın az 5 santimetrelik genişliği ile (veya jimnastik minderleri) yerde dikkatlice sabitlenmelidir, yumuşak bir malzeme ile kaplanmış olacaktır önlemek için.
4. Mat yerleştirilir platformu her tarafında mat daha geniş 2,5 metre olacaktır.
Minderin çevresinde 2 metre mesafeden herhangi bir yaralanma önlemek için hiç garip nesneler olmamalıdır. Seyirci mat 3 metre mesafede oturan edilecektir.
5.. Yarışmalar sırasında platform üzerinde yapılan, yüksekliği 1 metre geçemez. Platformunun yanında 45 olacaktır 0   eğim dışında.
6. Yarışmalar için paspas ve ekipmanın uygunluğu Baş resmi, doktor ve rekabet yürüten kuruluş temsilcileri tarafından tanımlanır. Mat uygunluğu özel bir resepsiyon deyimi (Ek 10) kaydedilir.
          Madde 39. Özel ekipman ve Envanter Kıyafet
1. ses sinyali (gong) herhangi bir sistem olabilir ama yeterli yüksek ses olacaktır.
2. tartılma için teraziler ayarlanacaktır.
3. Stop-saatler (elektrikli durdurma saatleri) durdurmak ve maçın sonuna kadar dakika ve ikinci endeksi göz ardı etmeksizin onları kapatmak için cihazlar olacaktır. Yetkilileri ve sona erme her dakika yarışmacılar bilgilendirmek için, tablolar kullanılabilir.
4. oyuncuların teknik eylemler, mat başkanı ve hakimin değerlendirme görüntülemek için renk Hakemlik sinyal (kulplu diskler) veya Elektro sinyal kullanabilir.
5. seyirci ve elektrikli bir puan tablosu maçın seyri ve yarışmacıların bilgi vermek ya da basit bir kalkan yarışmacılar tarafından puan yerleri görüntülemek için yetkililerin masanın yanında yer alır. Mavi – kalkanı sol tarafında kırmızı, doğru bir boyanır. Skor tablolarına uyarıları değerlendirmeler görüntülemek ve-çıkışlar tutmak için 2,4, A, “A” ve “O” gibi 1,2 rakamlar 1,2,4 ve mektupları olacaktır. Kalkanı Şekiller ve metin seyirciler için de görünür olacaktır.
 Bu maçın seyri her yarışmacı noktaları toplamı değil, ayrı yerleri görüntülemek için kabul edilmektedir.
6. katılımcı ve Program, zamanlama temsilcileri bilgilendirmek ve müsabaka esnasında bilgi kalkan yüklenir. Kalkan büyüklüğü ve inşaat yarışmalar sekreteryası ile önceden kabul edilmektedir.
Müsabaka Yeri Madde 40.Requirements
Salonda doğal ışık Katsayısı yapay ışıkla değil, az sonra 01:06 olacak – az sonra 100 luxes. Mat yansıtan lambaları veya koruyucu net ile dağınık ışık yukarıdan kadar yanmalıdır.
Yarışmaların mekan sıcaklığı +15 ° olmalıdır +25 ° C, nem oranı az sonra% 60. Havalandırma saatte üçlü hava değişimi sağlayacaktır.
Yarışmalar açık havada yapılmaktadır durumda (açık) sıcaklığı +15 ile +25 derece olacaktır C. Mat direkt güneş ışınlarından korunmalıdır.
.
 BÖLÜM 6. COMBAT Sambo
Combat Sambo yarışmalara verilen kural ve bazı eklemeler uygun olarak yapılır:
Avcı elbisesi
Boks Kask (kırmızı veya mavi).
Sakız kalkanı.
Kasık muhafızları.
Combat Sambo eldiven (vurma-sürükleyici).
Sambo ayakkabı shin ve bağcık ön kısmını kaplayan Ayak pedleri

               Madde 41. Maçın değerlendirmeler ve teknik faaliyetler
Tutar Değerlendirilmesi
Eylemlerin değerlendirilmesi
1.
Toplam (net) zafer (vaktinden)
a) nakavt, iki Knockouts
saldırgan duruşu sürdürürken b) rakibi ile toplam atış veya darbe sırtüstü düşen oluyor;
c) jikle (boğma);
d) ağrılı beklemeye
12 puan veya daha fazla (art.26) ile e) belirgin (teknik) üstünlüğü;
f) imkansızlık (çıkmamak, muharebe) savaşa devam etmek;
Kuralları (art.30) bozduğu için g) diskalifiye.

2.
Dört nokta değerlendirilmesi (“4″)Bir atış için, birlikte darbe rakibin sırtını (Madde.31, s.2) üzerine düştüğü zaman ayakta düşme;

b) atış için, yan darbe saldırganın ayaktayken devam ederken; (Madde.31, s.2);
c) 20 sırasında tutun aşağı komple sn (Madde.31, s.2);
d) devirme için.

3.
İki nokta değerlendirme (“2″)
atış için), darbe (Madde.31, s.2);

b) İkinci uyarı için rakip (Madde.31, s.3) bildirilmiş;
c) 10 sn ama az 20 sn (Madde.31, s.3) üzerinde tutun aşağı eksik için.
4.
Bir nokta değerlendirme (“1″)
atış için), darbe (Madde.31, s.4);

b) İlk uyarı için rakip (Madde.31, s.4) bildirilmiş;
5..
EtkinlikRakibiniz diz (diz) üzerine düştüğü zaman ayakta aşağı düşmeden atış veya darbe için);
6.
DikkatKural Sambo (Madde.31) uyarınca bir);

b) yüzüstü yatarken savunucusu pasif savunma için;
7.
UyarıKural Sambo (Madde 31) uygun olarak a);

b) yüzüstü yatarken savunucusu tekrar pasif savunma için.
Knockout – cevapsız darbe sonucu savunmak için olasılığı yeri doldurulamaz bir kayıp: sayısı 10 avcı bilinci gelip mücadele konumunu kabul edemeyiz kadar.
Not: kafasına nakavt var sporcunun yarışmalara elimine edilir.
Nakavt – cevapsız darbe sonucu savunmak için olasılığı geçici kaybı: kadar sayısı 10 uçağı tamamen bilinç kurtarır ve mücadele pozisyonunu alır.
Not: “devirme” değerlendirme ile mat göre defans vücudunun pozisyonu da Sambo Kuralları (art.26, 31) ve değerlendirme özetlenebilir göre değerlendirilir.
MADDE 42. YASAL (İZİN) TEKNİK EYLEMLER
1. TEKNİKLERİ BLOW.
Darbe kol, bacak veya kesin hızı ve gücü ile kuralları izin verdiği vücut kısımlarına baş tarafından yürütülen doğrusal veya eğrisel yörünge ile bir dürtüsel teknik eylemdir.
Teknik eylemi uyguladıktan sonra rakibin tamamen dengesini kaybetmiş ve vücudun belirli bir kısmını aşağı düştü ve Kuralları (art.26, 31) göre değerlendirildiğinde ise darbeler değerlendirilir.
1.1. El darbeler ön ve yan baş kısmına dirsek, gövde, kollar ve bacaklar ve kasığa doğru olan, (avuç tabanı hariç) yumruk herhangi bir parçası ile teslim edilebilecektir.
1.2. Bacak darbeler bacaklar (üzerinde, diz, bacak, ayak, ön veya baş tarafında parçası (rakibin bacakları geçer diz yaklaşan darbe hariç) için topuk, gövde ile birlikte teslim edilir iç ve dış uyluk ya da kaval parçası) ve kasık için.
1.3. saldırganın yere de ise zemin pozisyonda eller, bacaklar ve baş (kafa, boyun ve sırt arka kısmı, bel, kuyruk sokumu ile anüs arka hariç) Darbe izin verilir .
Zemin pozisyonu Sambo kuralları göre tanımlanır.
Not:
1.3.1. Dirsek darbeler karşısında kol veya ceket yaka tarafından rakibin sürükleyerek baş veya köprücük kemiği için yaklaşan darbe dışında izin verilir.
1.3.2. kafasına darbeler saldıranın ve savunanın kask takmaları şartıyla teslim edilir.
2. FIRLATMA TEKNİKLERİ
2.1. Spor Sambo uygulanan atar her türlü izin verilir (art.21, s.2).
3. ZEMİN TEKNİKLERİ
3.1. Ağrılı Sambo izin verilir zemin pozisyonlar (art.21, s.3) tuttuğu ve ağrılı Kol Bar (“Polis beklemeye”) uygulanabilir dahil olmak üzere ayakta (Armlocks) sahip ..
NOT: durumunda sancılı bir beklemeye uygulanması sırasında defans bout durmuş değil onun ayakta pozisyonu devam eder. Böyle bir durumda defans mat (kafasına iniş hariç) rakibine atarak kendini korumak olabilir.
3.2. Boğazlıyor (bobinleri) rakibin boynuna onun normal nefes önlemek veya ona soluk alma sıkılır teknik eylemleri anlamına gelir. Onlar ayakta ve zemin pozisyonlarda her iki yapılmaktadır.
Strangles kol, bacak ve giyim ile yürütülebilir.
Silah sadece saldırdı kolunun ön kol üzerine girebilir ile Strangles, omurganın boyun kısmının büküm yol değil.
3.2.2. Giyim tarafından Strangles yalnızca Sambo ceketin (kayış hariç) Kmk kenarlar tarafından izin verilir.
3.2.3. Boyun üzerindeki etkisini defans kavradı kolu ile yapılır sadece bacakları izin verilir Strangles.
3.3. -DOWNS TUTMA – Kurallar tarafından izin verilen tüm.
MADDE 43. YASADIŞI TEKNİK EYLEMLER
a)  el ve ayak parmakları, açık eldiven ve palmiye tabanı ile grev darbeler;
b) boyun, omurga, el ve ayak ağrılı bekletmeleriniz uygulamak;
c) Kim zemin konumda bulunan rakibi ayakta gelen kollar ve bacaklar ile darbeler;
d) boyun, kol ve bacak eklemleri (diz ve ayak kemer) greve darbeler zaman doğal fleksiyon karşı yönde saldırdı ekstremite sabitleme, kafa ve omurganın sırt, bel, kuyruk sokumu ve gözleri bozmak delik, parmaklar ile birlikte;
e) savaşçıların kimse kask varsa kafasına darbeler;
f) Sambo (art.34) yasak atar ve aynı zamanda boyun tutun ile atar;
g) kas veya eklem ağrılı bekletmeleriniz kol bar ile ağrılı bekletmeleriniz dışında ve uygulama durumu (ayakta izin olanlar olduğunu) ile Sambo (art.34) yasak;
h) rakibi, katılımcılar, yetkililer veya seyircilere yönelik disiplin, kaba etik olmayan davranış ihlali.
Ek 1
 Rekabet Düzenlemeleri
1. Kuralları ile birlikte, ev sahibi kuruluş tarafından onaylanmış yarışma Yönetmeliği yetkilileri ve yarışmacılar takip edecektir temel belgelerdir. Tersi durumda Resmi Board Kuralları takip edecektir.
2. Yönetmeliğin paragraflar tam olarak ve farklı yorumlara hariç tutulur.
. 3 rekabet Yönetmelik aşağıdaki bölümleri kapsamaktadır:
  • nesne ve yarışmalar görevleri;
  • verilen yarışmalar yeri ve zamanı;
  • yarışmalara ev sahipliği yapan kuruluş;
  • Baş resmi ve genel sekreteri (ismi);
  • yarışmacılar ve takımlar (takımlar ve katılımcılar için giriş koşulları, ağırlık kategorilerini, yaş, sınıflandırma, ekip ve örgüt üyeliği);
  • girişleri göndermek için düzen ve tarihleri, Manda Komisyonu sunmak belgelerin listesi;
  • tıbbi kontrol ve tıbbi-sıhhi sağlanması amacıyla;
  • gün ve zaman tartmak-in ve her kilo kategorisinde nöbetleri belirten yarışmaların programı;
  • karakter ve yarışmaların ön ve son parça yapmak yöntemi;
  • maçın süresi;
  • yarışmalar ve puanlama (bireysel ve takım arzının tanımı) şartları;
  • sonuçları ‘değerlendirme sistemi;
  • düzeni yeniden girişleri ve bunların dikkate göndermek için;
  • yarışmacılar ve ekibi alımı için şartlar;
4. Sadece Yönetmeliği onaylanmış kuruluş değişiklik yapmak ve onlara eklemeler girme hakkına sahiptir ancak sonraki ardından çekiliş ve tüm katılımcı takımların veya tüm katılımcıların temsilcileri için gerekli bilgileri başlangıç.

Ek 2.1
Altgruplar Dağıtım yuvarlak Sistemi
I. Sipariş rekabet yapmak.
1. oyuncuların büyük bir numaralı kilo kategorisinde yarışmada yer alıyorsa en güçlü katılımcıların farklı alt grupları kendileri bulmak zorundadır bu nedenle 2 katılımcılar, 4, 8 ve 16 alt grupları dağıtmak için izin verilir. Rakiplerin kalanı çekiliş ile alt gruplara dağıtılır.
2. iki alt rakip dağıtmak da, tek tek tanımlamak için finale tutulur yerleştirerek. Alınan her alt iki oyuncu itibaren birinci ve ikinci yerlerde finallere katılmak.
Dört alt rakipleri dağıtılırken, yarı finalde ilgili alt gruplarında ilk iki sırayı almış olanlar arasından yapılır. Yarı-final için birinci grup, birinci ve ikinci grup kazanan oluşur ve ikinci bir yarı-nihai grubu, üçüncü ve dördüncü alt gruplarının kazanan yapılmıştır. Yarışmacılar finale yarı final gruplarında birinci ve ikinci oldu.
Sekiz ya da on altı alt gruba rakip dağıtarak bu sırada tutulur.
3. yarışmaların ön ve son bölümlerinde rakip, bir alt grubundan yarı finalde (veya final) ulaşmış oyuncular arasında düzenlenen yuvarlak sistemi ve nöbetleri, birbirlerini karşılayacak (veya son) yarı final kabul edilir ve bunların sonuç yarı final (final) yarışmaları puan yaprak kaydedilir.
. 4 ilk yarı final alt grubunda ilk sırada yer alırken güreşçi 1 numara olarak, bir ilk yarı final alt grupta ikinci sırada yer skor tablosunda kaydedilmektedir – 4 numara olarak; bir ikinci alt grubunda birinci oldu sayısı 2 olarak final skoru sac kaydedilir ve bir ikinci yarı final grubunda ikinci oldu – sayı 3 olarak.
(4,8 veya 16 alt katılımcılara dağıtılması sırasında) yarışmaların ara aşamaların puanı yaprak kaydederken bu düzen korunur.
5. final veya yarı final grupları (veya yarışmalar başka bir ara aşama) girmediniz Katılımcılar yarışma bitirmek.
. 6 3 – 2 – İlk turda 1 4; ve ikinci turda 1 – 2, 4 – 3: finalde yarışma, yarı finalde (veya başka bir ara aşama) 2 tur düzenlenmektedir. Finallerin 2. turunda ise bu 3. ve 4. yerler için ve 1. ve 2. yerler için nöbetleri tutulabilir sonra nöbetleri tutmak için ilk izin verilir.
7. Takım yarışmalarında dairesel sistem tarafından tutulan zaman verilen siparişi tamamen korunur.
II. Kapalı Eşleştirme sırası.
1. yarışmacılar yarışma başlangıcında dağıtılan için subgrubları 6′dan fazla oyuncu yok olacaktır.
. 2 1. turda kapalı eşleştirme için rakamlar iki sütun katılan yarışmacıların sayısına göre aşağı yazılır: – Sol sütunun üstünde, ikinciye – ilk sayı sağa bir üst ve bunları aşağıda arda sıradan numaraları – 3, 4, 5 ve böylece, yazılı miktarı tüm katılımcıların yarısına eşit olan; devamı üst alttan emriyle sol sütun üzerinden yapılır.
Son sayıdan sonra alt gruplarda katılımcıların tek sayılar ile “0″ (hatta yarışmacı sayısı için) eklenir.
Tersi numaraları birbirini karşılaması.
. 3 numaraları öteleneceğini 2. ve aşağıdaki yuvarlar eşleştirmek için: İlk sayı yerini kalır, geri kalanı her turda bir yere saatin tersi yönde kaydırılır.
4. bir oyuncu ücretsizdir katılımcıların tek sayı ile alt grup her turda (0 ile karşılayan bir güle alır).
. 5 tablosu körük dairesel sistemi tarafından yapılır:
alt grubunda katılımcı sayısı
o r u n d s
1
2
3
4
5
3
1-2
0-3
1-3
2-0
1-0
3-2
4
1-2
4-3
1-3
2-4
1-4
3-2
5
1-2
0-3
5-4
1-3
2-4
0-5
1-4
3-5
2-0
1-5
4-0
3-2
1-0
5-2
4-3
6
1-2
6-3
5-4
1-3
2-4
6-5
1-4
3-5
2-6
1-5
4-6
3-2
1-6
5-2
4-3
III. Yerleştirme Tanımı
1. Ferdi yarışmalarda alt grubunda tüm maçlarda (yarı finalde ve finalde) bir sonucu olarak olumlu puan toplamı büyük var bir yarışmacı yarışmaları verilen aşamasında katılımcı grubunda 1. gerçekleşir. Takip yerleri oyuncular tarafından atılan olumlu puan azaltılması doğrultusunda dağıtılır.
2. iki oyuncu toplam puan aynı sayıda varsa, karşılıklı maç kazanan en iyi yer alır.
3. birçok oyuncu toplam puan (kravat) aynı sayıda varsa, yerleri karşılıklı meets da zaferler en büyük sayısına göre dağıtılır.
. 4 puan toplamı eşit ve karşılıklı meets da zaferler aynı numara ile en iyi yer ile tanımlanır:
a) karşılıklı olumlu puan daha fazla sayıda karşılar;
b) karşılıklı meets da zaferler kalitesi ve yenilgiler, bu durumda tercihi var yarışmacıya arkaya gider:
  • toplam zaferler 04:00 daha fazla sayıda;
  • daha az zaman bu zaferler için harcanan;
  • Çünkü mat veya toplam zaferler gibi gol değil doktorun kararı ile görünmesi onun başarısızlık maçın öncesinde rakibin ortadan kaldırılması için zaman 0.00 ile 04:00 zaferlerin fazla sayıda;
  • Üstünlük 3,5:0 tarafından zaferlerin fazla sayıda;
  • rakibin ortadan kaldırılması 3,5:0 ile zaferlerin fazla sayıda;
  • daha az zaman bu zaferler için harcanan;
  • Üstünlük 3,5:0,5 tarafından zaferlerin fazla sayıda;
  • Puanlar 03:00 tarihinde zafer daha fazla sayıda;
  • rakibin ortadan kaldırılması 03:00 zaferler daha fazla sayıda;
  • daha az zaman bu zaferler için harcanan;
    • Puanlar 03:01 tarihinde zafer daha fazla sayıda;
    • teknik zaferler 03:00 daha fazla sayıda;
    • teknik zaferler 3:1 daha fazla sayıda;
    • teknik zaferler 02:00 daha fazla sayıda;
    • rakibin ortadan kaldırılması için 02:00 puan daha fazla sayıda;
    • : arkaya attı olan birine ve sonra, daha az zaman bu zaferler için harcanan
      • kendi yenilgileri olumlu puan daha fazla sayıda;
      • Toplam az sayıda 00:04 yenilgiler;
      • Bu nöbetler halinde daha gerçek zaman.
c) büyük bir para ve teknik puanlar daha kaliteli tüm karşılıklı ataklar halinde savaşçılarının attı;
d) p uygun olarak alt grup tüm nöbetler halinde galibiyet sayısı (Yarı finallerde ve finallerde) ve zaferler kalitesi ve yenilgiler Verilen maddenin “b”.;
Not:   Bu paragraf birini kullanarak kabul oyuncular bir grup, alt dağıtılmış olabilir, her grup içinde oyuncular arasında yer yine arkaya pp.3, 4 uygulayarak tahsis edilecektir;
Bu yarışmacılar yukarıdaki fıkralara göre iyi biri arasında tanımlamak mümkün değildir eğer yarışmaların sonraki aşamaya bir (veya iki) yarışmacı koymak gerektiğinde e), berabere kullanılır. Diğer bütün durumlarda oyuncuların eşit alınan yerlerde paylaşabilirsiniz.
. 5 final veya yarı final grupları (veya yarışmalar diğer ara evre) ulaşmadı Yarışmacılar, yarışma ve hisse karşılık gelen yerlerde bitirmek:
a) katılımcıların iki alt grupta 3-rd gerçekleşti edenler 5. ve 6. yerleri paylaşmak daha sonra iki alt, alt gruplarında 4. sırada yer 7. ve 8. yerleri paylaşmak aldı ve böylece olanlara dağıtıldı eğer;
b) durumunda katılımcılar 4 gruba 3-rd yer aldı ve yarı finalde, hisse 9-12 yerlere ulaşmadı olanlar dağıtıldı; alt payı 13-16 içinde 4. sırada yer aldı edenler yerler ve vb.
Analog bir yöntemle dağılımına sahip 8 ve 16 gruplarına yerleri tanımlamak için kullanılır.
6. Eğer onlardan biri alt gruplara dağılımı sonra daha bir yarışmacı var, verilen alt grupta son sırada yer aldı oyuncunun kilo kategorisinde son sırada yer alır.
7. o alt grup, yarı finalde veya finalde en az bir maçın ardından düzenlenen durumda bir yarışmacı nedeniyle bazı hastalık yarışmalar atılır, o özlediğim bütün nöbetleri o yenildi düşünüyor yerleştirilir ve rakibi olan süresi 0.00 (toplam zafer olarak puan verilmez) 04:00 kazanır. Bir yarışmacı ilk maçın öncesinde doktor tarafından elenirse, o herhangi bir yerde tanımlı değil.
8. yerde tanımlı değil Baş resmi karar ve yaptığı maçın sonuçları yarışmalarında elenen yarışmacı için – bu alt grubunda olmak, yarı finalde veya finalde – iptal edilir.
9. sadece bir yarışmacı olduğunu herhangi bir ağırlık kategorisinde Eğer verilen ağırlık kategorisinde şampiyonluk oynadı olmadığı kabul edilir.
Ek 2.2
Puan Cetveli
Sambo Yarışması Dersin
” ___ “________________200__ Şehir, country_____________________
Weight_____________
Semifinal “A”
Isim
Takım
1
2
3
4
Puanlar
Yer
1
X
2
X
3
X
4
X
Finaller
Isim
Takım
1
2
3
4
Puanlar
Yer
1
X
2
X
3
X
4
X
Yarı final “B”
Isim
Takım
1
2
3
4
Puanlar
Yer
1
X
2
X
3
X
4
X
Baş Official__________________ Şefi Secretary__________________
Ek 3.1
İki sonra Eliminasyon Sistemi Yenilgi
Yarışma kuralları I. Sipariş.
. 1 beraberlik esnasında her kilo kategorisindeki tüm katılımcılar iki gruba dağıtıldığı uygun olarak sayısal numaraları almak:
  • grubu “A” – tek sayılar var oyuncular (1, 3, 5, …);
  • grubu “B” – hatta numaralarını (2, 4, 6 …) sahip oyuncular.
2. katılımcı grubunda ön kısmında iki kez mağlup yarışmalar elimine edilir. Sadece 3 rakip grubunda kalmak zamana kadar son eleme yarışmaları; onlar grup finallerinde “A” ve “B” olmak.
3. Grup finallerinde dairesel sistem tarafından yapılmaktadır. Tutulan uygun karşılıklı sonuçlarını göz önüne alındığında, tüm eksik meets gerçekleştirilmektedir. Tüm karşılıklı nöbetleri ve sonuçlar, her grupta üç iyi oyuncuların yerleri tanımlanmıştır: A1, A2, A3, ve B1, B2, B3.
. 4 Final nöbetleri iki yöntemle yapılabilir:
a) A1 – 1. sıra, B1, b) A1 – 1. sıra, B1,
    A2 – 3.lük, A2 B2 – B3 3′üncülük için,
    A3 – 5.lik B3. A3 – 3.lük için B2.
5. sonraki turda sonra 2 yarışmacı grubunda kalırsa, onlar alır
Onları ve 3.lük arasındaki maçın sonucu ile grubunda 1. ve 2. yerlerde son turda bu grubun elimine olanlar arasında en iyi birine gider.
Sonraki turda sonra sadece 1 yarışmacı o 1. gerçekleşir grubunda kalırsa, 2. ve 3. aralarındaki karşılamak sonucu ile son turda bu gruptan elenen yarışmacılar arasında en iyi iki gidin, onu alacaksın onlar henüz tanışmadığı varsa yapılacaktır. Sonraki turda sonra tüm yarışmacılar elenmiş olsaydı onları en iyi 3 grup finale yapacak son turda elendi.
II. Kapalı Eşleştirme sırası.
1. kapalı Eşleştirme turun tüm katılımcıların listesi hazırlanması ile başlar.
1-st yuvarlak katılımcıların listesi önceki turda yarışmalar sırasında numara sırasına artışa göre grubun liste. Ayrıca, verilen turda bir güle (ücretsiz) (içinde yarışmacıların tek sayı ile) olan yarışmacı bu turun listesinin başına gidecek ve bir sonraki tur için kapalı bir eşleştirme kadar onunla başlayacak “bye” onun da yuvarlak listenin en üstünde yer alır.
2. verilen turda bir güle alınan yarışmacı maçın olmadan aşağıdaki yuvarlak gidecek. Bir güle sabitleme düzeni sonuncusu başlayarak verilen turda katılımcı listesine göre yukarıya doğru değil.
3. sonraki tur için kapalı Eşleştirirken, yuvarlak listesinde “en üst” bir o henüz tanışmadığı kiminle en yakın “alt” biri ile toplanır.
Örneğin, grupta 5 katılımcılar için 1. turun bir listesini yapacak: “1, 3, 5, 7, 9″ ve 1. tur eşleşmeleri: 1 – 3, 5 – 7, 9 – bye. 2 yuvarlak listesini yapacak: “9, 1, 3, 5, 7″ ve eşleştirmeleri: 9-1, 3-5, 7 – bay.
Böylece “7, 9, 1, 5″ ve: bir müsabık “3″ 2 turda elimine edilir ise, 3-rd yuvarlak listesini yapacaktır.
4. son çifti de yarışmacılar zaten tanıştım varsa, bir daha çifti, son ama biri eklenir ve bu 4 katılımcıların iki yeni çiftleri oluşur.
Bu durumda üst bir önce bir araya geldi olmasaydı katılımcılar bulundu, orada başka bir çifti dek henüz tanışmadığı kiminle sırayla tüm alt olanlarla eşleşmişlerdir edilecektir.
Amacı elde yoksa, bir daha fazla çift ilave edilir ve 6 katılımcı 3 yeni çifti aynı prensip ve böylece göre yapılmıştır.
5. amacı elde değil s.4 ardışık kullanımı ile, daha sonra verilen turda da sonraki bir başka katılımcı bir güle hazırlar.
Bundan sonra bu turda eşleşme kapalı ve benzeri, (gerekirse s.4 kullanarak) yeniden yapılır.
6. byes ve kırık dizisi aşağıdaki turda restore edilmiş ve s.5 göre bir tur atlar katılımcı (bir güle olsun) bir dahaki sefere özgür olmak için onun hakkını kullanmış kabul edilir.
7. yarışmaların ön bölümünün son turlarında, bir yarışmacı, ikinci satırda ya da iki zaman yarışmacı bir güle almak için bir güle aldığı ortaya çıkabilir.
Herhangi bir durumda turda çiftlerinin numarası maksimum olacaktır.
III. Yarışmacılar ‘Yerleştirme Tanımı
1. 6 Yerleri 1 nihai nöbetleri ve sonuçlar ile tanımlanır.
. 2 diye arkaya var eğer finale ulaşamadı yarışmacılar yerleştirilmesi ile, katılımcı iyi kabul edilir:
  • Onun önce ortadan kaldırılması mermi daha fazla sayıda (o bir güle vardı yuvarlak dahil);
  • grubundaki tüm nöbetleri için olumlu puan daha toplamı;
  • Karşılıklı de zaferler fazla sayıda tutmuşlar, zaferler ve daha kaliteli olsaydı karşılar ve (Ek 2.1, bölüm III, s 3, 4, a, b, c) yenilgiler;
  • ve daha fazla sayıda zaferler ve daha kaliteli grubundaki tüm nöbetleri içinde yendi.
Bu aşamada payı ilgili yerlerde eşit endeksleri olan katılımcılar.
. 3 katılımcı, var ise elenen olanlar arasında son turda grubunda en iyi olarak kabul edilir:
  • grubundaki tüm nöbetleri olumlu puan daha fazla sayıda; hiçbiri olsaydı yapılacaktır karşılayabilmek karşılıklı olarak zafer.
. 4 grup finale yerleştirme ile en iyi katılımcı var biri olarak kabul edilir:
  • grup finallerinde tüm nöbetleri olumlu puan daha fazla sayıda;
  • daha büyük zaferler ve zaferleri daha kaliteli sayısı ve grup finalinde yenilgiler;
  • az zaman toplam zaferler için harcanan;
  • daha fazla sayıda ve grubun finalde nöbetleri Teknik puan daha kaliteli;
  • grubu finalde nöbetler halinde uyarıların daha az sayıda;
  • olumlu puan daha fazla sayıda tüm yarışmalar için attı;
  • daha az zaman tüm nöbetleri Toplam zaferler için harcanan;
Oyuncuların karşılaştırmak için kullanılan endeksi, bunların hepsi üç farklı anlamı ise, bu durumda, bu 3 yerlerde, bu dizin tarafından tanımlanır. En (ya da kötü) oyuncunun, bu dizin tarafından tanımlanan edilebilmesi halinde, eşit indeksi ile diğer iki oyuncuların grubu finallerinde yerleri uygun bunların karşılıklı sonucu ile tanımlanır.
Eğer üç oyuncu tüm indisleri aynı olup, grubun finallerde iyi bir bir çekme ile tanımlanır.
5. bir müsabık doktor tarafından yarışmalardan elenirse, o eleme turunda uygun yer ve o zaman var sonuç alır. O grubun finale ulaştı durumda, o bu aşamada kapalı eşleştirme ve son çiftleri listesinde yer, o zaman 0.00 ve yerleştirme ile yenilgi 00:04 tarafından tanımlanan nöbetleri geri kalanında atılırsa Bu sonuç.
6. bir yarışmacı Baş resmi karar (Kuralları mat, kaba kırma gelmek için başarısızlık) tarafından yarışmalar elimine edilirse onun sürülmesini tanımlı değil. Bu yarışmaların finalleri oldu halinde rakibini süresi 0.00 ile zafer 04:00 puanlanır ve bu sonuçlara göre finalde yerleştirilir. Finale ulaşamadı Katılımcılar bir basamak yukarı gidin.
Ek 3.2
Puan Cetveli
 Sambo Yarışması Dersin
     “___” _____________200__ Şehir, Country_________
                                                                Weight__________________
Katılımcı sayısı

IsimEkip,
spor değerlendirmesi
Mermi ile M eet s

Eleme TuruOlumlu noktalarıYerleştirme
1
2
3
4
5
6
Yarı finale
Finaller
1              3              5              …              2              4              6              …

Baş Official____________ Şefi Secretary_____________


Ek 4.1
Gruplar, Eliminasyon ve Repecharges (kaybedenin havuzu) için Dağıtım Sistemi.
Ben. Rekabet yapmak Sipariş ..
A (tek) ve B (hatta): Tüm katılımcılar beraberlik iki gruba dağıtılır. Her oyuncu Sayısal düzeni, doğrudan çekiliş ile tanımlanır tartmak içinde biter ve yarışmanın bütün süre boyunca ona tutulur ya da sonra.
1. grupta ön nöbetler halinde zaferler puanlama A ve B katılımcılar, aşağıdaki yuvarlak geçin. Grupları en güçlü olanlar (A1 ve B1) – İki finalist tanımlanır kadar böylece sürer.
2. güçlü oyuncuları, repecharges (kaybedenin havuzu, teselli nöbetleri) tarafından yenilgiye yarışmacılar arasında gruplar halinde aşağıdaki yerlerde (A2, A3 ve B2, B3) tanımı için, ek 4.2 düzeni tarafından yapılmaktadır.
3. repecharges başka bir versiyonu 4 yarı finaline ve mağlup yarı finalist kaybetti oyuncuların yer aldığı göre, ek 4.3 şeması gösterilmiştir.
4. yuvarlak katılımcıları repecharges büyük numara ile (sözde “Olimpiyat” sistemi) tutulamaz.
5. nöbetleri tutan versiyonu – s. 3 göre, 4 veya 5 – Yarışmaya yönetmelikte belirtilir.
6. finalde 1. ve ayrıca 3. ve 5. yerlerde yapılır karşılar. Bu Yönetmelikte belirtilen eğer 3. veya 5. sıralar için maçlar düzenlenen değildir.
II. Kapalı Eşleştirme ve Yerler tanımı sırası.
1. birinci ve ön yarışmalarda, aşağıdaki tüm turlarının çiftleri eklerde 4.2 ve 4.3 arasında şemasına göre yapılmıştır.
2. durumda repecharges I, 1. turda güçlü oyuncuya kaybeden 2. turda güçlü birine kaybeden buluşuyor s.3 bölümü tarafından yapılmaktadır. Daha sonra bu maçın galibi böylece en güçlü 3. turda yarışmacı ve yenildi oyuncu ile güreş. Finalde repecharges kazananlar (A2 ve B2) 3. sırayı, son repecharge ve kaybedenler için yarışacak – 5.lik.
3. s.4 parçası I repecharges yaparken, 1. turda yarı finale kadar kaybedenler 2. turda aynı yarı finalistleri kaybedenler ile karşılamak, bu periyotlar kazananları aynı yarı kaybedenler ile bir araya 3. turda finalist, vb.
Bu meets kazananları bir grup başka bir grubun yendi yarı finale karşılayacak doğru çizin yarıştı. Bu periyotlar kazananlar (A2 ve B2) 3. sırayı, son repecharge çıkmamak (A3 ve B3) kaybedenler için finalde yarışacak – 5.lik.
4. 1. sıra için finallerinde, tek bir maçın kayıp değil oyuncular (A1 ve B1) kendi grubunda buluşuyor.
5. 5. aldı oyuncuların ardından – böylece 8.lik, ve – 6. yerlerde, maçın son ama bir repecharge kaybetmiş olanlar, 7. alır.
6. Bundan sonra yerlerde onlar bir yuvarlak payı söz konusu yere elimine olanlar içeri yarışmalar bitmiş yuvarlak bağlı repecharges içine alamadım oyuncular için tanımlanır.
Ek 4.2
Puan Cetveli
 Sambo Competiton Dersin
____________________________________________________________________
«_______» ___________________20___ г . Şehir, country.____________________ Weight________________kg
Başkanı Resmi ________________ Genel Sekreteri ________________






Ek 4.3
Puan Cetveli
 Sambo Competiton Dersin
____________________________________________________________________
«_______» ___________________20___г.              Şehir, country.____________________ Weight________________kg



Ek 5
Finalde Yarışmaları Yöntemi
1. 4 yarışmacı için finalde Olimpiyat yöntemi (sistem). A1, A2 ve B1, B2: A ve B grubu olarak 1. ve 2. yerlerden alınan oyuncular finale ulaşmak.
Bunlar aşağıdaki şema ile yarı final çiftleri olun:
Yarı finalde kazanan finale ulaşmak.
2. Bir – son maçın galibi 1. sıra, kaybeden alır. Yarı finalde kaybeden iki 3rd yer alır.
Bu Yönetmelikte belirtilen ise 3. ve 4. yerlerde çizilebilir.
2. Olimpiyat sistemi 8 katılımcılar için finale tutun. Oyuncular A, B, C ve D finale gruplarında 1. ve 2. yerleri alındığı yer:
A1, A2 ve B1, B2, C1, C2, D1, D2.
Bunlar aşağıdaki şema ile çeyrek final çiftleri olun:
    Çeyrek finalde kazananlar yarı finale, yarı finalde kazananlar finale ulaşmak.
son maçtaki kazanan 1. sıra, kaybeden alır – 2. biri. Bu Yönetmelikte belirtilen ise 3. ve 4. yerlerde çizilebilir.
3. 6 katılımcılar için finale yöntemi yönlendirin. Oyuncuların alınmış
A1, A2, A3 ve B1, B2, B3: – 1. 3. yerlerde gruplar A ve B finale ulaşmak.
Bunlar aşağıdaki şema ile son çiftleri olun:
          A1-B1-için 1. sıra.
          A2-B2-için 3.lük.
          A3-B3-için 5.lik.
2., 4. ve 6. olanlar – finallerin galipleri, 1., 3. ve 5. yerler sırasıyla, kaybedenler alır.
4. 6 katılımcıların finalde çapraz direkt yöntem.
: Gruplar A ve B finale 3. yerleri – oyuncular 1. alınan
    A1, A2, A3, B1, B2, B3.
Bunlar aşağıdaki şema ile son çiftleri olun:
    A1 – 1. sıra için B1.
    A2 – 3.lük için B3.
    A3 – 3.lük için B2.
2. ve 5. sıralar iki – Son nöbetleri kazananlar, kaybedenler sırasıyla 1. ve 3. iki yer alır.
3 – Bu Yönetmelikte belirtilen eğer 4. yerlerde çizilebilir.
Ek 6.1
Takım Yarışmaları Sonuçların tanımı

I. Bireysel – Takım yarışmalarında.
1. bireysel-Takım yarışmalarında takım yerlerde kaydedildi line-up takım yapma katılımcıların tek tek yerleştirilmesi bağlı olarak tanımlanır. Yönetmelikte başka durumun öngörülen değilse, ekibi her ağırlık kategorisinde kaydedilen bir katılımcı olacaktır.
. 2 kişide yerleştirerek Takımı – Takım yarışmalarında iki yöntemden biri ile tanımlanır:
a) puan toplamı büyük tarafından “en iyi yerdir, daha büyük puan sayısı” prensibi ile kayıtlı katılımcılar tarafından attı;
b) ceza puanı daha az toplamına prensibi ile aldıkları yerlere “- 1 puan 1. sıra; 2. sıra – böylece 2 puan, ve” dikkate kaydedilen tüm katılımcılar tarafından atılan ve her katılımcı olmaması için takım atılırsa (bu Yönetmelikte düzenlenmiş olup olmadığını veya en çok sayıda kilo kategorisinde) o yoktu kilo kategorisi için yarışmacı sayısı artı 1 ceza puanı eşit ceza puanı ek numarası.
. 3. İki veya birkaç takım puan eşitliği ile, avantajı, takım arkaya sahip olan katılımcılara verilir:
             1. a) daha fazla sayıda, takip 2. ve diğer yerlerde;
             Kaydedilen katılımcılar ilk sırayı aldı o hangi kilo kategorileri katılımcıların b) daha fazla sayıda, onların zafer daha fazla sayıda, daha iyi zaferler kalitesi ve yenilgiler;
             bunlar ikinci sırada yer alan ve benzerleri içinde ağırlık kategoride katılımcıların c) daha fazla sayıda.
Bir ağırlık kategorisinde sadece bir oyuncu tartılır-in olsaydı, o 1.lik karşılık gelen puan ekibi getiriyor.
4. takım yarışmalarının sonuçları bir skor sayfasına kayıt edilir.
II. Takım karşılaşmaları.
1. Takım karşılaşmaları bireysel yarışmalar için kullanılan herhangi bir sistem tarafından yapılabilir. Sistemi ve yöntemi, yarışmalar sırasında takım, kilo kategorileri ve rakiplerin ikame olasılığı katılımcı sayısının Yönetmeliği ile belirlenir.
2. Minimum line-up her buluşmasında takımının tam ekibinin yarısından daha büyük olacaktır. Karşılamak için kaydedilen bir yarışmacı ekip sunum az devamsızlık, yokluğunda atılırsa ve o yarışmalar elimine edilir.
. 3 0 puan – Her çift kendi yarışmacı zaferi için takım yarışmalar (Ek 6.3), takım 1 yenilgi noktası, ya da yokluğu atılırsa. Hiçbir katılımcı kaydedilir veya biraraya gelmek için onun başarısızlığı durumunda, rakibinin süresi 0.00 ile zafer 04:00 atılırsa.
Takım puanları en fazla sayıda karşılamak verilen birincisi olduğunu kaydetti.
Puan eşit sayıda (kravat) durumunda avantajı var takıma gider:
a) Müsbet puan daha fazla sayıda karşılamak verilen tüm nöbetleri içinde takım katılımcılar tarafından attı;
süresi 0.00 ile olanlar da dahil zaferler 4:0, b) daha fazla sayıda.
c) daha az zaman bu zaferler için harcanan ve daha fazla ek 2.1, bölüm III, s.4 b göre.
Bu indekslerin eşitlik ile avantaj Teknik puan toplamı büyük oldukları nöbetleri içinde bütün katılımcılar tarafından attı sahip takım gider. Ek – madde 28, s.2 göre. Bu endeksleri de eşit olduğu durumda, takımı ağır bir ağırlık kategorisinde maçın bir galibi olarak kabul edilir kazandı.
. 4 0 puan – Takımın zaferi olarak bütün, puanları takım 1 puan, yenilgi karşılamaktadır.
5. alt gruplar, yarı finale ve gittikçe kabul edilir finalde ekipler yerleştirerek dairesel yöntemi (Ek 2.1) tarafından düzenlenen yarışmalarda ise:
          a) takım zaferler için puan sayısını karşılar;
b) karşılıklı sonuçları karşılar:
  • karşılıklı meets takım galibiyet sayısı;
  • Bu meets kazandığı maç sayısını;
  • pozitif noktalarının toplamı bu nöbetleri içinde, katılımcılar tarafından skorlanmaktadır, ve böylece, s.3 göre.
Daha sonra, avantaj ekibi önce verilen sıra büyük tüm ekip kendi katılımcılar tarafından kazanılan nöbetleri sayısı alt grupta toplanır, yarı finaller ve finaller, vb düzenlenen gider.
Toplam alt gruplarda aynı yerlerden (yarı finalde) alınan takımların yerleştirerek ancak yarı finale (Final) ulaşmış değil şu şekilde dağıtılır:
             a) alt grubunda takımın galibiyet sayısı (yarı finalde) tarafından;
             b) Tüm ekip kazandığı maç sayısını tarafından alt grubu (yarı finalde) toplandı;
             c) pozitif puan toplamına s.3 tarafından bu nöbetleri, vb katılımcıları tarafından attı.
% 50 ‘si düzenlenen değil takımın alt grubu (yarı finalde) yarışmalardan çekilmesi de uygunsa, verilen aşamada elde tüm sonuçları iptal etti ve bu alt grupta son sırada yer (yarı finalde) zaman almaktadır.
Eğer sürülmeden bu meets sonuçlarına bağlıdır yarışmalardan alt grup, yarı finalde veya finalde çekilmesi de nöbetleri arasında% 50′den az olmayan yaptı takım. Bu durumda cevapsız meets onu kaybetti düşünülmektedir line-up süresi 0.00 ile tüm nöbetleri 0:4 rakipler kaydedildi.
6. iki mağlubiyet ile eleme sistemi tarafından tutulan Takım yarışmalarında, ek 3.1 temel hükümlerine kullanılır. Eleme sistemi ve repecharges ile yapılan takım yarışmalarında, ek 4.1 temel hükümleri kullanılır.
7. ekipleri ile, bu katılımcı elendi önce çünkü o doktor tarafından katılımcı eleme Yönetmelik tarafından tanımlanan bir, yerleştirme ekibi tarafından elde edilen sonuç ile tanımlanır küçülür olan line-up. Bu durum olduysa ekibi, çünkü gelmek için katılımcıların başarısızlık herhangi bir yerinde tanımlanmış değildir tartmak-in Kurallarının ihlali Şef görevlisi tarafından yarışmalardan bunların ortadan kaldırılması durumunda veya.

Ek 6.2
Puan Cetveli
Sambo Team Yarışmaları Sonuçlarının
“___” ____________200__ Şehir, country___________________
YerTakımToplamı
noktaları Notlar1
2
3
Baş official________________ Şefi secretary_________________

Ek 6.3
Puan Cetveli
Takımı Sambo Buluşuyor
“___” ____________200__ Şehir, country___________________
Team_______________ Team_______________
Ağırlık
kategoriIsimPuanlarTakım
noktalarıSonuç,
zamanTakım noktalarıPuanlarIsim
48
1
04:00
2.55
0
52
1
03:01
5.00
0
56
0
00:03
5.00
1
+100
0
00:02
5.00
1

En meets__________________________in lehine Toplam sonucu
team________________________________________________
Mat chairman__________________ Şefi Official_______________
Referee_________________ Şefi Secretary_____________
Judge___________________

Ek 7
Giriş
Organization_______________________________for katılımdan
Sambo yılında competitions__________________________________________
            from_________ to_______________200__ şehirde of___________
 Tam
isimTarih
arasında
doğumSpor
dereceAğırlık
kategoriOrganizasyon,
şehir,
ülkeYeri
çalışmak,
çalışmalarKoç
isimEn iyi
sonuçDoktor
Viza.
Damga1         2         3         4         5         6         7
All_______________athletes tüm yarışmalarda kabul edilmektedir.
Organization________________ Başkanı Doctor_______________
                                                                   Team____________ Coach
               Stam P Representative_______________

Ek 8
Puan Cetveli
tartmak-in ve Sambo rekabet katılımcıların beraberlik. arasında
“___” _____________200__ Şehir, country_______________
                                      Ağırlık _____ kg.
Hayır.
Hayır.
Beraberlik
No:
katılımcı
Tam
isimÖrgütü-
WHO,
şehir,
ilçe
Spor
değerlendirmesi,
başlık
Tarihi
doğum
Notlar1       2       3       4       5       6       7       8       …
Baş Official___________________ Doctor____________________
Baş Secretary__________________ ____________________
Officials______________________
Ek-9

Sambo rekabet yürütülmesi için yetkilileri ve hizmet personeli Gerekli sayısı (bir yerde)

Adı
Hakemlik kişi
Sayısına göre yetkililer Dağılımı
1 mat
2 minderlerini
3 minderlerini
4 minderlerini
O f f i c i l s:
Şef Resmi
1
1
1
1
Başkanı Resmi yardımcısı
-
1
2
3
Mat başkanı
2
3
5
6
Genel Sekreter
1
1
1
1
Genel Sekreter yardımcısı
1
1
1
1
Sekreter
-
1
3
4
Teknik Sekreter
1
2
3
4
Kronometre
2
3
4
5
Hakem
4
8
12
16
Yargıç
4
8
12
16
Resmi ekli

Yarışmacılar
1
2
3
4
Muhbir
1
2
3
4
Yorumcu
1
1
2
2
S Ervin g personel
Doktor
1
1
2
2
Tıp hemşire
1
2
2
3
Superintendant
1
1
1
1
Ressam
1
1
2
2
Daktilo
1
2
3
4
Ev sahibi kuruluş Temsilcisi
2
2
2
2
Toplam:
26
43
64
82

Durumda yarışmalara 3 saat içinde tutulur, ek 1 hakem ve her mat 2 hakimlerin ihtiyaç vardır.
Ek 1 0
Sambo yarışmalar mekanın resmen kabul Tablosu
“___” _________200__ Şehir, country_____________________
           Mevcut doküman, Şef resmi, spor tesisleri ve rekabet mekan ekipmanları karşılık doğrulayarak doktorun temsilcisi (uyuşmuyor) Sambo yarışmaları Kuralları gerekliliklerine tarafından yapılır.
Explanation_______________________________________________________
Yarışma mekanın adresi: __________________________________
Baş Official_______________________.
Spor Temsilcisi facilities___________________________________
Doctor____________
Ek 1 1
Sambo Yarışmaları Of Başkanı Resmi Raporu şeması

. 1                   yarışmaları organizasyonu:
a) Yarışmaların adı;
b) Yarışmaların tarihini;
c) Yarışmaların şehir ve mekan;
d) Yarışmaların hazırlanmasından ve yürütülmesinden sorumlu olan spor organizasyonu;
e) Şef Yetkililer Kurulu line-up;
f) planlanan yarışma kuralları düzeni; planı olan yazışmalar, değişiklikler varsa sebeplerini;
g) yarışma organizasyonu (katılımcılar, rekabet alanları, yemek, resepsiyon vb) değerlendirilmesi;
h) gelecekte yarışmaları ilişkin kararlar ve öneriler organizasyonu.
2.                   Müsabakalar Halka:
a) propaganda içeriği ve değerlendirme yarışmalar (medya onların tabii posterler, kapsamı, yayın, yerde seyirciler için bilgi, vb) ile bağlantılı olarak düzenlenen;
b) yarışmalarda seyirci sayısını.
. 3                   yarışmalara katılanlar (Manda Komisyonu veri):
a) kabul katılımcı sayısı;
b) katılımcı sayısının kendi ağırlığı da dahil olmak üzere, rekabet
              kategori, her spor organizasyonundan;
c) değerlendirme yeterlilik;
d) hekim kararı ve diğer nedenlerle görünmesini yetmezliği (varsayılan) dahil olmak üzere Şef resmi kararı ile yarışmalar elimine katılımcı sayısı.
. 4                   yarışmalar Spor değerlendirmesi:
a) yarışmalara katılımcıların hazır sonuçlandırılması; katılımcının (takım) fiziki ve teknik hazırlık özellikleri;
b) Verilen yarışmalarda kendi zaferleri dikkate yerine spor normları (derecelendirme) sahip katılımcı sayısı.
. 5                   Hakemlik:
a) kişisel bir line-up Kurulu (her resmi ve görevlerini resmi kategorisi belirten) Hakemlik arasında;
b) Bir bütün olarak ve şahsen her resmi olarak görevlerini değerlendirilmesi; iyi görevlilerinin beyanı;
c) teslim protestoların sayısı ve değerlendirme, kaç tanesinin memnun ve reddedildi.
c) ilgili özel öneriler böylece değişen ve Kuralları, sistem ve yarışmalar yöntemi daha kesin ve.
. 6.                   Bu rapora eklenir:
a) Yarışmaların Yönetmelikler;
b) katılım için ekip olarak katılınması;
c) Manda Komisyonu ve katılımcıların malzemeleri formları tamamlandı;
d) tartmak-in puan yaprak;
e) yarışmalarda kursu (2 kopya) puan yaprak;
f) nöbetleri ve ekip skoru yaprak tanışır;
g) Yetkililer tüm Kurul toplantılarının skoru yaprak;
h) protesto ve kararları onlara yapılan;
i) mekan resmi kabul beyanı;
j) Yarışma Doktor raporu.
Ek 12
Yetkililer, ‘Hareketleri
R – hakem, J – yargıç, M – mat başkanı.
JestResmi
yapma
Bir jest
Jestleri Açıklama

1
Giriş

arasında
Katılımcılar
R
Yetkilileri ‘tablosu ve oyunculara simetrik cephedendir. Bir katılımcı tanıtırken gelen renk gömlek kol ile yaptığı yönünde kol uzanır. Sonra aynı anda omuz seviyesi (avuç içi kenarları), ilgili oyuncunun yönünde her yaptığı gergin silah yükseltir. Mat orta yönetmek ve oyuncular ile aynı anda o yere geliyor, omuz düzeyinde birlikte elleri getirir.
2
Başlangıcı

bout
R
Maçın (veya mat merkezinden kendi sürdürülebilmesi) başlamasıyla birlikte bir düdük. Aynı anda ve enerjik mat (en üst kol yatay seviyeye) merkezi yukarıda, aşağı yarışmacılar arasında kadar gelen dirsek kol onun bükük taşır. Bir adım geri yapar ve güreşçiler ‘eylemleri izlemek için uygun bir pozisyon varsayar. Sonra
3
Toplam

zafer
R, J M
Ileriye açık hurma ile ilgili renk kol ile düz kol yükseltir.
4
4 puan
R, J M
Dört parmak (başparmak avuç basıldığında) gösteren ve sol ve sağ avuç açmadan, ilgili renk kol ile, dirsek kol bükük kadar yükseltir.

Hayır.
JestResmi
yapma
Bir jest
Jestleri Açıklama

5
2 puan
R, J M
Başparmak ve işaret parmağı gösteren, ilgili renk kol ile dirsek kol bükük kadar yükseltir.
6
1 puan
R, J M
Sadece başparmak gösteren ilgili renk kol ile dirsek kol bükük kaldırır.
7
Etkinlik
R, J M
Ilgili renk kol ile dirsek kol bükük kadar yükseltir. Yumruk ileri açıktır.
8
Basılı tut
R
Şu anda o kelime ile aynı anda, başlar-basılı tutun: “tutma-geriye doğru sayın!” – Kol avuç içi aşağı öne uzanan kol rengi beklemeye aşağı uygulayarak yarışmacıların kemer renge karşılık gelir. . hold-down (kelime tamamlandıktan sonra ise

) “Beklemeye aşağı! Atılırsa” veya defansif savaşçı kaçar (sözlerden sonra “Escape”), hakem kolunu düşürür ve uygun jest tarafından beklemeye değerlendirilmesi gösterir.
9
Ağrılı beklemeye

(Armlock,
Leglock)
R
Şu anda acı beklemeye aynı anda sözcükleri ile “acı tutun zaman güvenin!” Başlıyor sıkılı yumruk ile ileri kol uzanır. Kolluk (kovan) ağrılı beklemeye uygulayarak yarışmacı ile kayış rengine uygun olacaktır.
10
“Sabit tutun

“gol değil
R, J
Yatay düzlemde eliyle 2-3 hamle (açık avuç aşağı) yapar.
11
“Kapalı mat”

pozisyon
R, J
Omuz seviyesine mat kenarına yakın düz kol havaya kaldırıyor. Bu darbeler mat orta düz kol ile düdük ve gösteriler sonra. Bu çok anda oyuncular maçın devam eder.

Hayır.
JestResmi
yapma
Bir jest
Jestleri Açıklama

12
Yerden yukarı çekin

Ayakta için
pozisyon
R, J
Darbeler düdük, diğer açık avuç içi biri ile dirsek içinde silah bükük dirilteceği bundan sonra. Bu durumda, ön kol dikey olacaktır.
13
Yasak

(Yasadışı)
tutmak
R, J
Ihlal taklit bundan sonra diğer bilek, tek elle göğüs hizasında ve kulpları kol yükseltir.
14
Dikkat
R
Yetkilileri ‘tablo karşısında, hatalı oyuncunun omuz ve diğer elinizle ilgili renk kol ile el koyar işareti “dikkatli” gösterir – başparmak ve işaret parmağı daire yapmak, onları geri kalanı düz olan .
15
Uyarı
R
Yetkilileri ‘tablo karşısında ve mat ortasında duran hatalı oyuncunun omuz ve diğer elinizle ilgili renk kol ile el koyar uyarı için değerlendirme gösterir.
16
Dur

Zaman
R
Aşağı doğru dikey açık olan hurma yüzü seviyede bir kol tutar ve aşağı yönde ileriye doğru olan kenarı ile diğer dikey açık hurma parmaklar ile bu hurma ortasında karşı koyar.
17
Sonu

bout
R, M
Onun kollar oblik çapraz yapar. Hem avuç içi öne bunların kenarları vardır.
18
Activize

eylemleri
R
Göğsünüzün önünde dirsek bükülmüş kollar ile ön kol döndürür.
19
Talep

dikkat
J
Asansörler kadar ileri açık avuç içi ile dirsek kol bükülmüş ve 2 yapar – dikey düzlemde eliyle 3 hamle.

Hayır.
JestResmi
yapma
Bir jest
Jestleri Açıklama

20
Talep

“Uyarı”
R, J M
Ilgili renk kol ile tek elle hatalı ve diğer elinizle oyuncu atanan mat tarafına uyarı karşılık değerlendirme gösterir gösterir.
21
Yarışmacılar

-Üzere başlama
pozisyonları
R
Darbeler düdük, düz kol (açık avuç içi aşağı) mat ilgili köşe gösterir sonra.
22
Bildirilmesi

Kazanan
R
Yetkilileri bakan mat ortasında duruyor ‘tablosunda, her iki yarışmacı (hakemin kovanın rengi yarışmacıların renge karşılık gelir ve bileklerini alınarak’ bandı).

Mat başkanı galibi ilan ederken, hakem kolunu havaya kaldırıyor. Ardından hakem ve yarışmacıların arkanı dön ve hakem bundan sonra kazananlar kolu (sleeve renk yarışmacılar kuşağın karşılık gelmez) kaldırır yarışmacılar el sallamak ve mat bırakın.
23
Bildirilmesi

eliminasyon
her ikisinin
Yarışmacılar
(0: 0)
R
Başlangıç ​​pozisyonuna aynıdır. Mat başkanı maçın sonucu ilan ederken, hakem yarışmacılar iki elinizle tutar ama onları yukarı doğru değildir. Kalanı kazanan ilan olarak aynıdır.

Ek 13
Puan Cetveli
 Sambo krizi ve
“___” ____________200___ Şehir, country__________________
Mat _____________ Yuvarlak __________ Ağırlık ______ kg
Hayır.KemerIsimEkip,
spor
dereceDeğerlendirmeler
dakikaPuan toplamıSonuç
arasında
çıkmamakZaman
arasında
çıkmamakYetkililer1-23-451                   2                   …
Baş Official_______________ Genel Sekreteri __________________
Mat chairman_______________ Teknik secretary_______________
Ek 14
Yarışmaların Tıbbi servisi Raporu
. 1 Spor olay – Sambo.
2. competitions_______________________ ismi.
3. days_____from___________to_____________200__ sayısı.
4. competitions______________________________ ve Yer.
5. Tam adı ve Baş rekabet doktor unvanı:
_________________________________________________________.
6. Meteoroloji ve yarışmaların sağlık-hijyen koşulları:
_________________________________________________________.
7. participants_______________ sayısı: male______female______.
8.. tıbbi belgelerin sonuçlar check_________________________
___________________________________________________________.
. 9 mekan, katılımcıların konaklama ve yemek kısa özellikleri:
___________________________________________________________.
10. yarışmalar ve tıbbi ilk yardım mesajların katılımcıların konaklama yerlerinin durumu, ulaşım) yapıldığı mekânın Tıbbi Hizmet Organizasyon: ___________________________________________________.
. 11. Hastalıklar ve yaralanmalar (nedenleri, karakter, işlenmiş tedavi):
___________________________________________________________.
12. yarışmalar (kişi) ve nedenleri elimine Katılımcı sayısı: _________________________________________.
13. yarışma conduct_______________________ içinde Dezavantajları.
14. Doktor tarafından gelen öneri, yetkilileri ve takım representatives_____________________________________________ kendi yürütme.
Tam adı, özel, competitions__________________________________________________ hizmet veren sağlık personelinin çalışma yeri.
Yarışma Baş imzası doctor_________________________
    “___” ___________200__
Ek 1 5
Puan sac
sonuçları, kişisel
“___” _____________200___ Şehir, country_______________________
                                      Weight________ kg
Hayır.
Tam adı
Tarihi
doğum
Organizasyon,
şehir,
ülke
Spor
derece
Koç
tam
isim
Yerleştirme
Numara
noktalarının
1
2
3
Not: Sayısal amacıyla tüm katılımcılar için genel.
Baş Official__________________ Şefi Secretary_______________
                          LİSTESİ
YÜRÜTÜLMESİ İÇİN TEMEL İHTİYAÇ
 Sambo ULUSAL YARIŞMA
                     (Organizatörleri)
. 1 Otelleri – katılımcılar, yetkilileri, antrenörler ve misafirler konaklama.
. 2 Restaurant, cafй, kantin, büfe – katılımcılar için.
3. Ulaştırma – Toplantı ve ikamet ve geri katılımcıların ulaşım;
- ikamet spor salonu ve geri yarışmaları Kuralları göre.
4. Spor salonu – yarışmalar yürütmek için gerekli şartları için salon yazışma eylemi, bu rapora uygulanmalıdır. Salonu da 3 paspaslar yerleştirmek ve yeterli büyüklükte olmalıdır:
- misafirler, liderleri ve basın için yerler;
- standlarda seyirciler için yerler;
- katılımcılar için yerler;
- Radyo donanımlı eğitim salonunda ısınma için;
- duş ve lavabo ile erkek ve kadınlar için elbise odası;
- Rusya Federasyonu İcra Komitesi için oda;
- Şef Sekreterler için oda;
- yetkililer için elbise odası.
Otel ya da spor salonunda öngörülebilir dörtte:
- gelen insanlar (liderleri, yetkilileri, yarışma katılımcıları) kaydetmek için oda;
- Manda Komisyonu için oda;
- beraberlik ve temsilcileri ve yetkililer toplantıları için oda;
- tartılma için oda.
5. TIBBİ HİZMET:
-         tıbbi-fiziksel klinik personeli tarafından gerçekleştirilir – 1 doktor ve her mat için 1 hemşire;
-         presence at the competitions the ambulance brigade;
-         medical care is rendered on the mat and the doctors should have the replacement footwear.
6.      SECURITY OF THE ORDER:
-         security representatives, who submit to the Chief Official, have to be present in the sports hall.
7.      EQUIPMENT:
-         mats;
-         electronic indicator panel to register technical actions and sanctions;
-         two stop-watches for every mat;
-         chairs for officials and coaches;
-         2 computers with printers;
-         2 Xeroxes;
-         Electronic and mechanical scales for the weigh-in.
8.      Setting of the mats, arrangement of the tables, chairs and the necessary equipment, placing of spectators, participants, officiating brigades and official persons – ACCORDING TO THE RULES OF THE COMPETITIONS.
9.      Stuff to use: PAPER, FOLDERS, LOOSE-LEAF BINDERS, CLIPS, PENS AND OTHER OFFICE SUPPLIES.
10.  Publicity stuff: POSTERS, PLACARDS, BOOKLETS, PROGRAMS, INVITATIONS.
11.  Awarding attributes: MEDALS, CUPS, DIPLOMAS, CERTIFICATES, PRIZES FOR PARTICIPANTS, COACHES AND OFFICIALS.
12.  The script of the competition Opening Ceremony.
13.  The script of the Awarding Ceremony.
14.  The script of the Closing Ceremony.
15.  To foresee the number of officials and serving personnel according to the norms (THE NORMS ARE STATED IN THE COMPETITION RULES).
16.  To foresee the officials’ payment and BY THE RESULTS OF THE COMPETITIONS DEFINE 5 BEST OFFFICIALS TO BE AWARDED WITH THE VALUABLE PRIZES.
                                   REGULATIONS
OF THE INTERNATIONAL SAMBO COMPETITIONS CONDUCT UNDER THE AUSPICES OF THE INTERNATIONAL AMATEUR SAMBO FEDERATTION (FIAS)
International Sambo Competitions are held under the auspices of FIAS or Continental Federations on the basis of their Regulations, FIAS decisions, Continental Federations, International Sambo Rules in accordance with the approved calendar of the competitions.
1.      THE CHOICE OF THE NOMINATION (COUNTRY) TO HOLD SAMBO WORLD OR CONTINENTAL CHAMPIONSHIP.
National federations- FIAS members, which want to hold the World or Continental Sambo championship, have to submit the written request addressed to the General Secretary of the International or Continental federation not later than 2 years before the date of the competition conduct stated in the Calendar of competitions.
The requests are considered on the competitive basis. The following facts have to be stated in it:
-         the name of the competitions;
-         the place of its conduct (city) and approximate date;
-   information of the competition place (the venue) and other necessary facilities;
-   information of accommodation (conditions and prices of staying);
-  information of the National federations and sponsors financial guarantee.
             The requests of National federations to hold the World championship are   considered at FIAS Executive Committee meeting, Continental championships -  at the Continental federations Executive Committees meeting.
The final decision of the choice of the country, organizer of competitions, is taken at the Congress of the corresponding federation not later than a year before the start of the competitions.
2.      RIGHTS AND DUTIES OF THE CONDUCTIVE
                        ORGANIZATION.
The National federation, that got the right to hold the World or Continental championship on the competitive basis, must:
-         form the Organizing  Committee for preparation and conduct of  the
competitions;
-         work out the detailed program of holding this sports arrangement;
-         submit the financial plan with the analysis of all the expenditures necessary for holding the competitions in question.
The program of conduct and financial plan has to be submitted to the Executive Committee of the corresponding federation for the approval not later than 6 months before the start of the competitions.
      All the following changes introduced by the conductive organization after the approval by the Executive Committee of the corresponding federation should be coordinated with it.
President of the national federation – organizer of the competitions accounts personal responsibility to FIAS Executive Committee or Continental one for the preparation and conduct of the World or Continental championship.
The executive Committee of the International or Continental federation has the right to send the Chairman of the sports technical commission to the Organizing Committee of the competitions with the aim to render practical assistance in the preparation and conduct of the competitions.
                  FINANCIAL GUARANTEE
The Executive Committee of the corresponding federation takes the decision about the number of its members and the members of the officiating board the receiving side will bear the expenses for.
The expenses include:
-         transportation from the place of staying to the competition venue:
-         staying at the hotel not lower than 3 stars;
-         three times meals;
-         payment for the officials’ work proceeding from: FIAS  or Continental Chairman of the Referees’ Commission, Chief Secretary  – $ 70 (70 Euro- ESF) per day, deputy Chief Secretary – $ 50 (50 Euro – ESF) per day (3 persons), ( the work of the Referees’ Commission Chairman, Chief Official  and Chief Secretary is paid for two days more).
  Besides, the organizers are committed to bear expenses for the meals and accommodation of 20 officials (World and Continental championships and Cups) and pay for their work $50 (50 Euro- ESF) per day.
The receiving organization is obliged to prepare awarding attributes for every weight category including:
      the set of medals for every weight category
-         2 gold (for the champion and his coach);
-         1 silver;
-         2 bronze;
-         the set of diplomas (according to the taken places);
-         valuable or money prizes for the prize-winners;
    In team competitions it is necessary to foresee the Cups for the 1st, 2nd, and 3rd  places.
Five best officials by the results of competitions are awarded with valuable prizes.
The organizers of the competitions in their bulletins must inform in details about all expenses the National federations will bear due to their participation in the World and Continental championships.
INFORMATION AND PUBLICITY
             Organizers must provide with the necessary information and program of the competitions all National federations coordinating them preliminary with FIAS Executive Committee or respectively with those of the Continental federations.
             Organizers must advertise by the means of mass media (newspapers, radio, TV) the coming competitions to popularize and develop Sambo in the country playing host to the given sports event.
 ACCOMMODATION
         Organizers must reserve the rooms at the hotels not lower than 3 stars for the members of the National federations and to inform in time about the quality of staying there and their price.
They have to provide all National federations with three meals a day.
The cost of accommodation and meals for one member of the delegation should not exceed $ 50 (50 euro –ESF) a day.
RECEPTION OF THE NATIONAL DELEGATIONS
Organizers must guarantee the free entry and departure from the country.
The host country is obliged to organize offices to receive and sending off the National delegations that have to be located at the competition venue, airport and train station.
TRANSPORT
Organizers must provide with the transport to take National delegations from the airport and train station to the hotel and competition venue and during the competitions – from the hotels to the sports hall.
National federations bear expenses on transfer proceeding from $ 10 (10 Euro-ESF) per one member of the delegation.
ACCREDITATION
Organizers have to make accreditations for all participants, officials, members of the Executive Committee, guests of honor, journalists, serving personnel and security.
3.      CONDUCT OF THE COMPETITIONS.
3.1.            Mandate Commission.
Organizers have to provide the Mandate Commission with the separate office.
Full power of the Mandate Commission is regulated by art. 4 of the International Sambo Rules.
The heads of the National federation delegations have to submit to the Mandate Commission the following documents:
-         the team entry signed by President of the National federation to participate in the competitions (according to appendix 8 of the Rules);
-         passport;
-         participant’s international license;
-         receipt of the payment by the National federation the year member’s fee;
  -  besides, the heads of National federations have to submit 2 national flags and the brief version of the national anthem.
3.2.            Weigh-in.
Sports delegations which did not undergo the Mandate Commission are not admitted to the weigh-in.
Official weigh-in is held one day before the competitions, the order and time is stated in the Regulations.
Official weigh-in has to correspond strictly to all the requirements to art.6 of the International Sambo Rules.
In case the competitions are held during 2 days the weigh-in is held every other category, starting with the lesser one (e.g. men 52…62…74…90… +100; women 48…60…72 and so on).
If the competitions are held during 3 days, then the weigh-in is held every two categories, starting with the lesser one (e.g. men 52… 74…100; women 48…60…72 and so on).
The weigh-in is held strictly one time before the competitions of the given weight categories, no additional weigh-in on the day of the competitions is allowed.
3.3.            Drawing of lots (draw).
The Chief Official of the competitions is responsible for the participants’ draw.
 Two variations of the draw may be held.
The first variation: the draw in all weight categories is held during the weigh-in. Every participant, after he undergoes the official weigh-in, pulls out the number according to which the place in the subgroup is defined to take part in competitions (without scattering the strongest ones).
The second variation: the draw is held on the day of arrival after the accreditation with scattering the strongest wrestlers according to preliminary entries by the computer.
3.4.            Venue of the competitions.
              The Chief Official must check the readiness for the competitions the facility, equipment, inventory and their correspondence to the requirements of the International Sambo Rules, to make the act of acceptance of the venue and also to assure that all the necessary documents are available.
Organizers have to foresee the following premises in the venue:
-         the hall for meetings;
-         the room for the work of the Executive Committee;
-         the room for officials (separate ones for the Chief Official and Chief Secretary);
-         dress-rooms with the keys, lavatories and showers for participants (men and women);
-         the room for emergency care;
-         the room for massage;
-         press center with fax and telephone;
-         the room for interview;
-         the room for the weigh-in (men and women);
-         the place for the athletes’ warm-up;
-         the room to rest for athletes, officials and members of the Executive Committee;
-         the bar and restaurant;
Organizers must provide the venue with the corresponding inventory:
-         electronic scales for the weigh-in (3);
-         wrestling mats in accordance with the Sambo Rules (3);
-         electronic score-board with the sound signal to inform spectators and participants about the course of the bout (3);
-         stop-watches (3);
-         one central table with 20 chairs for the members of the Executive Committee;
-         one table with 2 chairs for the Chief Official;
-         one table with 2 chairs for the Chief Secretary;
-         one table with 10 chairs for the officials at every mat;
-         one table at every mat for the officials attached to the participants;
-         one table with 3 chairs at every mat for the medical personnel;
-         one microphone on the table at every mat and one on the central table;
-         one large information board to inform participants and representatives of the program, schedule and course of the competitions.
Setting of mats, arrangement of tables, chairs and the necessary equipment is accomplished according to the attached schemes.
Besides, it is necessary for the Secretariat work:
-         two computers with printers;
-         two Xeroxes;
-         stuff to use (paper, cartridges for printers and Xeroxes, folders, loose-leaf binders, clips, pens and other office supplies).
Organizers are obliged to foresee the seats in the sports hall for participants, guests, official persons, representatives of press and TV. The entrance to the competition venue is allowed only to the people with accreditations.
3.5.            COMPOSITION OF THE OFFICIATING BOARD AND SERVING
                                PERSONNEL
The composition of the Officials’ (Officiating)  Board is recommended by the corresponding International federation. The work of the Board is regulated by Part 3 of the International Sambo Rules. To make the officials’ work  successful, the organizers must provide the Officials’ Board with the serving personnel:
-         courier to deliver the minutes of the competition course to the secretariat;
-         courier to deliver the minutes to the central table;
-         two electronic engineers to make the work of computers and the electronic board continuous;
-         two persons for every mat to accompany athletes to the bout.
Superintendent of the competitions has to provide the continuous work of the serving personnel as well as the work of security.
3.6.            CEREMONIAL OPENING OF THE COMPETITONS
Organizers have to prepare the Ceremonial Opening.
Delegations of countries – participants of the competitions line up in the alphabetical order with their national flags and the tablets with the names of the countries. The team of the country playing host to the competition comes to the parade last.
The Officiating Board takes the seats in accordance with distribution to the mats opposite participants.
Under the sounds of the national anthem of the country – organizer the state flag is raised, then FIAS flag or the one of the Continental federation.
President of the country or the Chairman of the Organizing Committee welcomes
all the people present at the Ceremony. Then the floor is given to FIAS or Continental federation President.  President (FIAS or Continental federation) officially opens the competitions.
3.7. CONDUCT OF COMPETITIONS
The competitions are held in accordance with the Regulations of Competitions composed at the basis of the International Sambo Rules.
The competitions are held by the unified time regulations (the start of the competitions, weigh-in, Mandate Commission, Opening and Closing ceremonies, conduct of the evening part).
       Mandate Commission:   11.00 – 16.00 on the day of the arrival.
       Weigh-in: 18.00 – 19.00 on the day of the arrival for the participants of the first day of the competitions.  15.00 – 16.00 during the competitions.
Start of the competitions (morning part): 10.00.
Evening part of the competitions (Opening Ceremony, final bouts, awarding of champions and prize-winners, Closing Ceremony: 18.00).
        During the bouts only the Officials’ Board, medical personnel and the coach-second are allowed to be present at the mat. The athlete goes to the mat accompanied by a specially defined person (support personnel).
3.7.            CEREMONIAL CLOSING
After the finals in every weight category all the athletes of the given category who won the prize places and their coaches, clad in the uniforms of National federations, gather in the place defined by the organizers for the awarding ceremony.
The Officiating Board takes the seats defined by the organizers (usually opposite spectators).
The announcer pronounces the last name, name, country and after that the athlete stands on the podium according to the place he took.
President of the International or Continental federation conducts the awarding.
After the awards are presented the National flags of prize-winners in the given weight category is raised and at the same time the anthem of the winner’s country sounds.
At the end of the ceremony 5 best officials are awarded according to the result of the competitions.
3.8.            THE CLOSING CEREMONY
The Closing Ceremony is held by the rules of the Opening Ceremony.
After the awarding in the last weight category in the presence of the officials lined up opposite participants, FIAS or Continental President declares the competitions closed. After that the National flag of the country-organizer and the flag of the International federation are pulled down, to the accompaniment of the
country – organizer anthem, FIAS or Continental federation flag is handed to the delegate of the National federation, the organizer of the next championship.
4.      ORGANISATION OF THE PRESS SERVICE.
Organizers of competitions have to provide journalists and photo-reporters with the Press center. In the Press Center there should be available:
-         several computers connected with Internet;
-         shelves for information bulletins and protocols;
-         multiplying technique (Xerox, duplicators);
-         telecommunications with the minimum of devices (at the World and Continental championships for seniors – 10 devices, at the World and Continental championships for juniors and youth – 5 devices).
All journalists bear their own expenses for the use of communications means.
Organizers have to provide the Press Center with the head and the serving personnel. The head of the Press Center accomplishes the direct connection with the Secretariat of the competitions. All radio, papers and TV journalists can receive the information only in the Press Center.  The Press Center has to prepare the final documents with all the results of competitions. The schedule of the Press Center work should be convenient for all the journalists. Organizers have to provide the accredited journalists and photo reporters with accommodations.
The organization that sends journalists to the competitions should bear expenses on their travel allowance.
Contents
Part 1   Character and methods of conducting competitions       1
Article 1. Character of competitions                                               1
Article 2. System and methods to conduct competitions                 2
Part 2    Contestants                                                                   2
Article 3. Age groups                                                                    2
Article 4. Admission to the competitions                                        3
Article 5. Weight categories                                                           4
Article 6. Weigh-in                                                                        4
Article 7. Competitors’ duties and rights                                        5
Article 8. Dress                                                                             6
Article 9. Team representatives, coaches and team captains            7

Part 3   Officials                                                                         8
Article 10. Composition of the Officiating Board                            8
Article 11. The Chief Official                                                         9
Article 12. The Chief Secretary                                                      11
Article 13. The mat chairman                                                         11
Article 14. The referee                                                                   12
Article 15. The judge                                                                     14
Article 16. The timekeeper                                                             15
Article 17. The technical secretary, informant, commentator            15
Article 18. The official attached to contestants                                17
Article 19. The doctor of the competitions                                     18
Article 20. Superintendent of the competitions                                18

Part 4   The Rules of Officiating                                                19
Article 21. The contents of  Sambo contest                                    19
Article 22. Start and end of the bout                                               22
Article 23. Course and duration of the bout                                    23
Article 24. The number of the bouts                                               23
Article 25. The outcome and evaluation of the bout                        24
Article 26. Total victory                                                                 25
Article 27. Victory by Superiority and on Points                             26
Article 28. Technical victory                                                          27
Article 29. Victory on Warnings                                                     27
Article 30. Elimination and disqualification                                      28
Article 31. Evaluation of holds                                                       29
Article 32. Stalling (passivity)                                                         31
Article 33. Fight near the limits of the mat                                       32
Article 34. Prohibitions and illegal holds                                         32
Article 35. Cautions and warnings                                                  33
Article 36. Definition and declaration of the bout results               34
Article 37. Protests                                                                        35
Part 5. Equipment of the Competition Area                              37
Article 38. The mat                                                                        37
Article 39. Special equipment and inventory outfit                           38
Article 40. Requirements on the competition venue                         39
              Part 6.Combat Sambo
         Article  41.  Evaluation of the bout and technical actions
           Article  42. Permitted (legal) technical actions
           Article 43.  Illegal (prohibited) technical actions
            Appendixes 1-14
           List of the Main Requirements to Conduct Sambo
           Competitions (for organizers)
           Regulations of the International Sambo Competitions Conduct
           Under the Auspices of the International Amateur Sambo
            Federation (FIAS)
            Variation of the Competition Venue Decoration

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder